Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 συμβουλές για μαλλιά γεμάτα όγκο

Πώς να αποφύγεις το φαινόμενο του ‘’hair thinning’’



 

Η φθορά που παρατηρείται στο μήκος των μαλλιών και μάλιστα σε γυναίκες νεαρής ηλικίας έχει πολλές αιτίες. Τις κυριότερες τις γνωρίζουμε ήδη: εργαλεία styling (πιστολάκι, ισιωτική), κακή περιποίηση, λάθος βούρτσιμα και φυσικά χαμηλής διατροφικής αξίας διατροφή. Εξίσου σημαντικές αιτίες είναι οι ορμονικές αλλαγές, η κακή ποιότητα της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το φαινόμενο του ‘’hair thinning’’ στα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να δείχνουν ταλαιπωρημένα, λεπτά και αραιά με κατεστραμμένες άκρες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αναστρέψουμε το αποτέλεσμα; Αλλά και πώς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση πλούσιου όγκου στα μαλλιά;

Το κούρεμα.

Το κούρεμα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να αναδείξει τα μαλλιά και να τα κάνει να φαίνονται πλούσια και γεμάτα και αντιθέτως, να δείχνουν πολύ λεπτά και αραιά. Ένα καλό κούρεμα λοιπόν, μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την εμφάνισή και μερικά από εκείνα που χαρίζουν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά είναι το blunt καρέ, το lob με διακριτικό φιλάρισμα και το full pixie. Ο κομμωτής που εμπιστεύεσαι σίγουρα μπορεί να προτείνει το κατάλληλο κούρεμα, που θα σου προσδώσει όγκο και "γεμάτο αποτέλεσμα". Το σημαντικό είναι να αποφύγεις κουρέματα ‘’με άκρες’’ και ‘’layering’’.

Ισορροπημένη διατροφή.

Ίσως έχει βαρεθεί να βλέπεις τις παραπάνω λέξεις αλλά η διατροφή έχει πρωταρχικό ρόλο παντού! Προκειμένου να διατηρηθεί η πυκνότητα των μαλλιών είναι σημαντικό να εμπλουτίσεις τις γεύσεις σου, με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και πρωτεϊνούχες τροφές, όσπρια και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες D, C, E και ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη.

Heat Styling.

Το καθημερινό styling με εργαλεία θερμότητας σίγουρα θα καταστρέψουν το μήκος των μαλλιών αργά ή γρήγορα. Όσα προϊόντα και να χρησιμοποιήσεις (ενυδατικά λαδάκια και heat protectives), η καθημερινή θερμότητα  θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών. Φθορά και κατεστραμμένες άκρες είναι το αποτέλεσμα. Επομένως όχι καθημερινή χρήση και μη ξεχνάς όταν χρησιμοποιείς τέτοια εργαλεία πως απαραίτητη, είναι η ρύθμιση της πρέσας και του ψαλιδιού για μπούκλες στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, αλλά και η προστασία των μαλλίων με heat protective προϊόντα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός