5 συμβουλές για μαλλιά γεμάτα όγκο

Πώς να αποφύγεις το φαινόμενο του ‘’hair thinning’’

Τόνια Τζαφέρη

 

Η φθορά που παρατηρείται στο μήκος των μαλλιών και μάλιστα σε γυναίκες νεαρής ηλικίας έχει πολλές αιτίες. Τις κυριότερες τις γνωρίζουμε ήδη: εργαλεία styling (πιστολάκι, ισιωτική), κακή περιποίηση, λάθος βούρτσιμα και φυσικά χαμηλής διατροφικής αξίας διατροφή. Εξίσου σημαντικές αιτίες είναι οι ορμονικές αλλαγές, η κακή ποιότητα της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το φαινόμενο του ‘’hair thinning’’ στα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να δείχνουν ταλαιπωρημένα, λεπτά και αραιά με κατεστραμμένες άκρες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αναστρέψουμε το αποτέλεσμα; Αλλά και πώς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση πλούσιου όγκου στα μαλλιά;

Το κούρεμα.

Το κούρεμα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να αναδείξει τα μαλλιά και να τα κάνει να φαίνονται πλούσια και γεμάτα και αντιθέτως, να δείχνουν πολύ λεπτά και αραιά. Ένα καλό κούρεμα λοιπόν, μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την εμφάνισή και μερικά από εκείνα που χαρίζουν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά είναι το blunt καρέ, το lob με διακριτικό φιλάρισμα και το full pixie. Ο κομμωτής που εμπιστεύεσαι σίγουρα μπορεί να προτείνει το κατάλληλο κούρεμα, που θα σου προσδώσει όγκο και "γεμάτο αποτέλεσμα". Το σημαντικό είναι να αποφύγεις κουρέματα ‘’με άκρες’’ και ‘’layering’’.

Ισορροπημένη διατροφή.

Ίσως έχει βαρεθεί να βλέπεις τις παραπάνω λέξεις αλλά η διατροφή έχει πρωταρχικό ρόλο παντού! Προκειμένου να διατηρηθεί η πυκνότητα των μαλλιών είναι σημαντικό να εμπλουτίσεις τις γεύσεις σου, με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και πρωτεϊνούχες τροφές, όσπρια και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες D, C, E και ψευδάργυρο που ενισχύουν την κερατίνη.

Heat Styling.

Το καθημερινό styling με εργαλεία θερμότητας σίγουρα θα καταστρέψουν το μήκος των μαλλιών αργά ή γρήγορα. Όσα προϊόντα και να χρησιμοποιήσεις (ενυδατικά λαδάκια και heat protectives), η καθημερινή θερμότητα  θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών. Φθορά και κατεστραμμένες άκρες είναι το αποτέλεσμα. Επομένως όχι καθημερινή χρήση και μη ξεχνάς όταν χρησιμοποιείς τέτοια εργαλεία πως απαραίτητη, είναι η ρύθμιση της πρέσας και του ψαλιδιού για μπούκλες στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, αλλά και η προστασία των μαλλίων με heat protective προϊόντα.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares