Skip to main content

BEAUTY TIPS

Σπυράκια κάτω από τη φράντζα; Έτσι θα τα εξαφανίσεις!

Bad bangs;



Η φράντζα έχει τη φήμη του διαχρονικού hairstyle και την είδαμε και φέτος «φορεμένη» από πολλές σταρ. Τι κρύβεται, όμως, κάτω από αυτήν; 

Φαίνεται πως αυτό το τμήμα της κεφαλής μακραίνει γρηγορότερα από ότι τα υπόλοιπα μαλλιά. Το styling της δεν είναι εύκολη υπόθεση επίσης, ενώ το σημαντικότερο «πρόβλημα», είναι ότι πίσω από αυτή την... τριχωτή κουρτίνα, δημιουργούνται ορισμένες ενοχλητικές δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή.

Σε «τρώει» η περιέργεια γιατί συμβαίνει αυτό; Το μέτωπο αποτελεί τμήμα της ζώνης Τ, που έχει την τάση να είναι πιο λιπαρή από ότι, για παράδειγμα, τα μάγουλα. Πρακτικά, η φράντζα παγιδεύει βακτήρια και την υπερβολική λιπαρότητα

Πώς να το αντιμετωπίσεις:

1. Αρχικά, πρέπει να κόψεις μια συνήθεια. Μην αγγίζεις τα μαλλιά σου και ειδικά σε εκείνο το σημείο, κάθε πέντε δευτερόλεπτα, διότι ακόμα κι αν λούστηκες πριν από μερικές ώρες, τα γεμίζεις με λιπαρότητα σε κάθε άγγιγμα. Η περιοχή του μετώπου είναι επιρρεπής στη βρωμιά, οπότε δε χρειάζεται να τη «φορτώνεις» με περισσότερη. 

2. Μην ξεχνάς τον καθαρισμό προσώπου. Δώσε έμφαση στην προβληματική περιοχή και κάνε καθαρισμό δυο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ακόμα και μαντηλάκια που απομακρύνουν τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να φρεσκάρεις την επιδερμίδα σου.

3. Άλλαξε τον τρόπο που χτενίζεις και περιποιείσαι τη φράντζα σου. Με λίγα λόγια, υιοθέτησε άλλο στυλ μερικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να αφήσεις το δέρμα σου να αναπνεύσει και να απομακρύνεις με τον καθαρισμό τα βακτήρια και τα υπολείμματα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.