Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αποκτήσεις βελούδινη επιδερμίδα με 5 βήματα

Περιποίηση σώματος: χρησιμοποιείς σωστά το scrub σου;



Για πολλούς και πολλές, η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μιας και βρίσκουν την αφορμή και τον χρόνο, να περάσουν χρόνο μαζί και μέσα από μικρές πράξεις, να δείξουν την αγάπη τους.

Μια ημέρα πριν, δεν είναι λίγες οι γυναίκες, οι οποίες ανοίγουν το skincare συρτάρι τους και ξεκινούν ‘’τα beaute’’ τους, προκειμένου να είναι όσο πιο αψεγάδιαστες και λαμπερές γίνεται. Η περιποίηση σώματος είναι ένα από κύρια θέματα που μας απασχολούν. Και ανεξαρτήτως την 14η Φεβρουαρίου, μια ημέρα της εβδομάδας, οφείλουμε να την αφιερώσουμε στην περιποίηση τους σώματος μας. Το σίγουρο είναι πως το δέρμα σας, θα σας ευχαριστεί γι’ αυτό και θα το νιώθετε πιο βελούδινο και απαλό, από κάθε άλλη φορά.

Πρώτο step: To scrub (απολέπιση)

Κάπου εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε, πως η απολέπιση και ειδικά η απολέπιση σώματος, είναι καλύτερα να γίνεται σε στεγνή επιδερμίδα. Γι’ αυτό άλλωστε και είναι το πρώτο στέπ, πριν βρέξεις το σώμα σου. Με κυκλικές κινήσεις, άπλωσε το αγαπημένο σου scrub σώματος, το οποίο αυτήν την εποχή με τις χαμηλές θερμοκρασίες, είναι προτιμότερο να περιέχει και έλαια, τα οποία θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου. Αφού έχεις ξεβγάλεις πολύ καλά και απαλλάξεις την επιδερμίδα σου από νεκρά κύτταρα και ξηροδερμία, μπορείς να συνεχίσεις με το αφρόλουτρό σου.

Ενυδάτωση με έλαια

Αν θέλεις να έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα για μια συγκεκριμένη ημέρα, θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσεις την περιποίηση, από την προηγούμενη νύχτα. Μετά την απολέπιση και το αφρόλουτρο, σειρά έχει η ενυδάτωση. Η οποία όμως, μπορεί να γίνει με πολλά και διάφορα προϊόντα. Αν παρατηρείς έντονη ξηρότητα στο σώμα σου, τότε τα έλαια σώματος είναι αυτά που θα σώσουν την κατάσταση. Μπορεί, μόλις τα εφαρμόσεις, να νιώθεις μια έξτρα ενυδάτωση, αλλά μόλις απορροφηθούν και ειδικά την επόμενη ημέρα, θα έχεις μια επιδερμίδα πιο απαλή και ενυδατωμένη από ποτέ.

Περισσότερη έμφαση σε σημεία του σώματος

Οι αγκώνες, τα γόνατα και η πλάτη, είναι τα σημεία που πρέπει να δώσεις λίγη ακόμη αγάπη. Μιας και είναι από τις πιο ξηρές περιοχές στο σώμα και συχνά αποκαλύπτουν την ξηροδερμία. Μη ξεχάσεις λοιπόν, να προσθέσεις έξτρα έλαιο ή κάποιο πολύ ενυδατικό body butter.

Αρωματικές ενυδατικές σώματος

Τα παραπάνω βήματα θα σε βοηθήσουν σημαντικά, προκειμένου να έχεις μια απαλή και βελούδινη επιδερμίδα. Την επόμενη ημέρα όμως, μη ξεχάσεις να απλώσεις ενυδατικά και αρωματικά body butters, τα οποία εκτός από λάμψη, προσφέρουν και απίστευτες μυρωδιές.

Μη ξεχάσεις τα πέλματα

Ένα σημείο το οποίο μπορεί να παραμελείς περισσότερο τον χειμώνα, είναι τα πέλματα. Και αυτά όμως, χρειάζονται πλούσια ενυδάτωση και απολέπιση, προκειμένου να τα διατηρήσεις απαλά και βελούδινα.

cover photo: (@allegrashaw)

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department