Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 tips για τη σωστή εφαρμογή της μάσκας μαλλιών

Θα δεις άμεσα αποτελέσματα



Ονειρεύεσαι περίτεχνα chignons, up- dos ή ατημέλητα looks για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σου; Σίγουρα όλα αυτά τα χτενίσματα μπορούν να προσθέσουν πόντους στο στιλ σου, όμως για να δείχνουν εντυπωσιακά, θα πρέπει τα μαλλιά σου να είναι υγιή, στιλπνά και λαμπερά.

Ένα από τα beauty μυστικά τα οποία χαρίζουν αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα και που βελτιώνει την ποιότητα της τρίχας είναι η χρήση της μάσκας. Αποτελεί μια εντατική θεραπεία, η οποία «σφραγίζει» την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας, προωθεί τη γρηγορότερη ανάπτυξη της, επαναφέρει την ελαστικότητά της, αποτρέπει την καταστροφή και το σπάσιμο, προσφέρει λάμψη και μεταξένια υφή στα μαλλιά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια tips που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις, ώστε να δεις άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή αυτού του προϊόντος.

Χρησιμοποίησε τη μάσκα μια έως δύο φορές την εβδομάδα

Αυτό που κάνει μια μάσκα μαλλιών να ξεχωρίζει από ένα άλλο προϊόν φροντίδας είναι η συμπυκνωμένη της σύνθεση.  Η συχνή χρήση της, δηλαδή περισσότερες από δύο φορές, βαραίνει τα μαλλιά.

Βάλε μικρή ποσότητα μάσκας

Η μάσκα μαλλιών περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις πολύτιμων ενυδατικών, θρεπτικών ή τονωτικών συστατικών, για το λόγο αυτό μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Μπορεί δηλαδή να καλύψει τις ανάγκες της τρίχας στο μέγιστο βαθμό.

Εφάρμοσε τη μάσκα στα μήκη των μαλλιών

Ενδεχομένως να πιστεύεις ότι τα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα με μάσκα από τις ρίζες, όμως αυτό είναι λάθος. Η μάσκα εφαρμόζεται μόνο στα μήκη, στο σημείο δηλαδή όπου υπάρχει η μεγαλύτερη φθορά των μαλλιών.

Δοκίμασε τη μέθοδο της ζεστής πετσέτας

Θα το έχεις δει ή διαβάσει σίγουρα αρκετές φορές. Η υψηλή θερμοκρασία έχει σημαντική επίδραση στην αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος. Μπορείς λοιπόν αφού απλώσεις τη μάσκα στα μήκη, να τυλίξεις τα μαλλιά με μια ζεστή πετσέτα, ώστε τα συστατικά να εισχωρήσουν ευκολότερα στους θύλακες της τρίχας.

 

 

Cover photo credits: pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30