Κι όμως, αυτή είναι η κατάλληλη θερμοκρασία νερού για λαμπερά μαλλιά

Σύμφωνα με την γιατρό Dr. Sophie Shotter

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Το μπάνιο με ζεστό νερό είναι οπωσδήποτε πολύ χαλαρωτικό μετά από μια εξαντλητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Ωστόσο, η υψηλή θερμοκρασία στο νερό δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών, ακόμα όμως και του δέρματος.

Σύμφωνα με τη γιατρό Dr. Sophie Shotter, η οποία μίλησε στο net-a-porter, το ζεστό νερό μπορεί να κάνει ακόμη και το υγιές δέρμα να μοιάζει ξηρό ή αφυδατωμένο, καθώς αφαιρεί τα φυσικά του έλαια, βλάπτοντας το φράγμα του δέρματος. Επίσης, εξαφανίζει τα απαραίτητα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

Η ιδανικότερη επιλογή σύμφωνα και με την έρευνα της European Society of Medicine -Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιατρικής- είναι το χλιαρό νερό, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του λάμψη, ενώ δρα κατά της ξηρότητας των μαλλιών.

bath

photo credits unplash.com

 

Πέρα από αυτή τη θερμοκρασία όμως που θεωρείται η πιο κατάλληλη, αυτό που θα πρέπει να εφαρμόζεις πριν ολοκληρώσεις το μπάνιο σου, είναι να ξεπλένεις στο τέλος τα μαλλιά σου (και το σώμα σου) με κρύο (όχι παγωμένο) νερό, το οποίο επαναφέρει τη λάμψη της τρίχας και σφίγγει το δέρμα.

Good to know, no?

 

 

cover photo credits unplash.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares