Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αυτός είναι ο σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να πλένεις το Gua Sha

Το skincare εργαλείο που αγαπούν οι διάσημες γυναίκες



Τα beauty gadgets που υπόσχονται επαγγελματική περιποίηση στο σπίτι, πολλά. Ανάμεσα στα tools ομορφιάς που αφορούν στην skincare ρουτίνα και ξεχωρίζουν βρίσκεται και το Gua Sha, ένα από τα αγαπημένα εργαλεία διάσημων γυναικών, celebrity facialists και beauty bloggers. Αν ρίξεις μια ματιά στο Instagram account της Gwyneth Paltrow ή της Elle Macpherson θα πειστείς. Τι είναι όμως αυτό το εργαλείο;

Το facial Gua Sha είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, μια τεχνική μασάζ που εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό, με τη χρήση ενός επίπεδου νεφρίτη ή ροζ χαλαζία, με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ρουτίνα ομορφιάς της Άπω ανατολής. 

Στην ουσία πραγματοποιείται ένα μασάζ ανάπλασης, αποτοξίνωσης, ενυδάτωσης και σύσφιξης, ενώ λειτουργεί ως μέθοδος αντιγήρανσης. Έχει χαρακτηριστεί ως «botox της Ανατολής», μόνο που στην περίπτωση του δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ένεση.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις για το Gua Sha είναι πως και αυτό με τη σειρά του χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα. Συγκεκριμένα θα πρέπει να το πλένεις και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Dr. Sheila Farhang, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα πινέλα μακιγιάζ, έτσι και στην περίπτωση του Gua Sha, μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια επάνω του και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του δέρματος και την εμφάνιση σπυριών.

Ο καλύτερος τρόπος για να το διατηρήσεις καθαρό και να μειώσεις τις πιθανότητες ανάπτυξης βακτηρίων αλλά και μόλυνσης του δέρματος σου είναι να το πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι ή με το προϊόν καθαρισμού του προσώπου σου μετά από κάθε χρήση του. Μπορείς να το ξεπλύνεις με άφθονο νερό και να το αφήσεις να στεγνώσει σε μια καθαρή πετσέτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα