Skip to main content

BEAUTY TIPS

Είναι τελικά το έλαιο argan η τέλεια λύση για υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις



Κατά καιρούς θα έχεις σίγουρα διαβάσει ή ακούσει για διάφορα έλαια τα οποία έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το έλαιο argan, το οποίο οι hair experts λατρεύουν, ενώ δεν είναι λίγα τα brands που το έχουν προσθέσει στις συνθέσεις των προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Τελικά, πόσο αποτελεσματικό είναι το έλαιο argan και κατά πόσο προσφέρει υγιή, λαμπερά και μεταξένια μαλλιά;

Η απάντηση είναι «πολύ», αρκεί βέβαια να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist Mark Townsend, ο οποίος έχει συνεργαστεί με διάσημες γυναίκες, ανάμεσα τους η Elizabeth Olsen και η Natalie Portman, αυτό το έλαιο δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά ή σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι είναι το έλαιο argan όμως; Με προέλευση από το Μαρόκο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αντιγηραντικά προϊόντα της φύσης και είναι ευρέως γνωστό ως «υγρός χρυσός». Περιέχει λιπαρά οξέα, ωμέγα 9 και ωμέγα 3, καθώς και βιταμίνη Ε, που είναι ωφέλιμα για τα μαλλιά. Το έλαιο αυτό ενυδατώνει τα μαλλιά χωρίς να τα κάνει λιπαρά, μειώνει το σπάσιμο της τρίχας αλλά και το φριζάρισμα, προσφέρει ενδυνάμωση και χαρίζει απαλή υφή.

Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist Mark Townsend, όταν εφαρμόζεις το έλαιο argan σε νωπά μαλλιά, αυτό αρχικά θα σου δώσει την αίσθηση απαλότητας αλλά όταν τα μαλλιά στεγνώσουν, τα είναι ξηρά. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα ή δύο pumps και να εφαρμόζεις την ποσότητα αυτή σε στεγνά μαλλιά, ώστε να «κλειδώσεις» την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που έχουν χαρίσει στα μαλλιά σου όλα τα προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει νωρίτερα όπως το conditioner ή η μάσκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός