Skip to main content

BEAUTY TIPS

Δερματικός φραγμός: Πώς θα τον προστατέψεις

Ακολούθησε το tip των experts



Ο δερματικός φραγμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για να μπορούμε να έχουμε μια υγιή και λαμπερή όψη δέρματος. Χωρίς αυτόν, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και όχι μόνο μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν βλάβες. Έτσι, η «ασπίδα» του δέρματος η οποία καθορίζει το πώς αυτό φαίνεται αλλά και το πώς το αισθανόμαστε, θα πρέπει να παραμένει προστατευμένη.

Το μυστικό κρύβεται στην σωστή και εξειδικευμένη φροντίδα. Ειδικότερα, στην επιλογή των προϊόντων τα οποία στις συνθέσεις τους έχουν συστατικά που μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες οι οποίες προκαλούνται από βλαβερούς παράγοντες.

Ένα από τα βασικά (και θαυματουργά) συστατικά είναι τα ceramides δηλαδή τα κηραμίδια που είναι μόρια λιπιδίων τα οποία βρίσκονται φυσικά στην κεράτινη στιβάδα. Αν και υπάρχουν στο δέρμα από τη φύση τους και συμβάλλουν στη βαθιά του ενυδάτωση, μπορείς να τα βρεις σε προϊόντα skincare.

Τα κηραμίδια διατηρούν τα επίπεδα νερού στο φυσιολογικό τους, ενισχύοντας έτσι τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και βοηθώντας στην αποκατάσταση της συνοχής του, ενώ μειώνουν τον κνησμό και την ξηρότητα στο δέρμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30