Δερματικός φραγμός: Πώς θα τον προστατέψεις

Ακολούθησε το tip των experts

Allyou Team

Ο δερματικός φραγμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για να μπορούμε να έχουμε μια υγιή και λαμπερή όψη δέρματος. Χωρίς αυτόν, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και όχι μόνο μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν βλάβες. Έτσι, η «ασπίδα» του δέρματος η οποία καθορίζει το πώς αυτό φαίνεται αλλά και το πώς το αισθανόμαστε, θα πρέπει να παραμένει προστατευμένη.

Το μυστικό κρύβεται στην σωστή και εξειδικευμένη φροντίδα. Ειδικότερα, στην επιλογή των προϊόντων τα οποία στις συνθέσεις τους έχουν συστατικά που μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες οι οποίες προκαλούνται από βλαβερούς παράγοντες.

Ένα από τα βασικά (και θαυματουργά) συστατικά είναι τα ceramides δηλαδή τα κηραμίδια που είναι μόρια λιπιδίων τα οποία βρίσκονται φυσικά στην κεράτινη στιβάδα. Αν και υπάρχουν στο δέρμα από τη φύση τους και συμβάλλουν στη βαθιά του ενυδάτωση, μπορείς να τα βρεις σε προϊόντα skincare.

Τα κηραμίδια διατηρούν τα επίπεδα νερού στο φυσιολογικό τους, ενισχύοντας έτσι τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και βοηθώντας στην αποκατάσταση της συνοχής του, ενώ μειώνουν τον κνησμό και την ξηρότητα στο δέρμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares