Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί είναι τώρα η καλύτερη εποχή να βάλεις τα ceramides στην περιποίησή σου

Τι οφέλη προσφέρουν τα ceramides (κεραμίδια) στο δέρμα σου



Εάν η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου «φωνάζει» ότι κάτι της λείπει, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα κεραμίδιο. Αυτό το υπερόπλο συστατικό δεν είναι τόσο φανταχτερό όσο το υαλουρονικό οξύ ή η νιασιναμίδη, αλλά έχει μαγικές ιδιότητες που λειτουργούν όταν πρόκειται να σου χαρίσει λαμπερό, ενυδατωμένο δέρμα.

Τα κεραμίδια είναι λιπαρά μόρια που παίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία του δέρματός σου, ειδικά όταν πρόκειται για την προστασία του πολύ σημαντικού φραγμού υγρασίας. «Αν νομίζετε ότι το φράγμα υγρασίας του δέρματος είναι ένας τοίχος από τούβλα με τα κύτταρα του δέρματος να είναι τα τούβλα, τα κεραμίδια είναι η κόλλα ή το κονίαμα που συγκρατεί τα κύτταρα του δέρματος ενωμένα.

Αυτά τα φυσικά λίπη, ή λιπίδια, βρίσκονται στο πιο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σας. Εκτός από το ότι συγκρατούν τα κύτταρα του δέρματος μαζί, βοηθούν επίσης στη σφράγιση της υγρασίας, ώστε το πρόσωπο και το σώμα να παραμένουν προστατευμένα από τα στοιχεία.

Θα ξέρεις ότι πρέπει να ενισχύσεις τα κεραμίδια σου εάν εμφανίσεις σημάδια διαταραχής του δερματικού φραγμού, όπως ξηρότητα, εξάρσεις, φαγούρα, ερυθρότητα ή θαμπάδα στην υφή του δέρματός σου.

Ευτυχώς, τα κεραμίδια μπορούν να βρεθούν σε αμέτρητες ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, επομένως είναι πιο εύκολο από ποτέ να τα προσθέσεις στο πρόγραμμα ομορφιάς σου. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση κεραμιδίων.

Τι κάνουν τα Ceramides για το δέρμα;

Τα Ceramides είναι ο κύριος χαρακτήρας όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματός, γι' αυτό είναι απαραίτητα όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός. Τα πλούσια σε κεραμίδια προϊόντα συμβάλλουν στη μείωση της απώλειας υγρασίας τις κρύες μέρες παγιδεύοντας την ενυδάτωση, ώστε να αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο άνετο.

Τα λιπαρά μόρια ενισχύουν τον φραγμό του δέρματός σου και κρατούν τα καλά πράγματα –όπως η υγρασία– μέσα, ενώ βοηθούν επίσης να κρατήσεις τα κακά πράγματα έξω, δηλαδή τα ερεθιστικά, τα αλλεργιογόνα και τη ρύπανση.

Τα προϊόντα πλούσια σε κεραμίδια αυξάνουν επίσης την ενυδάτωση, ώστε το δέρμα να φαίνεται λαμπερό, λείο και εύπλαστο. Επιπλέον, είναι ιδανικά στο να ηρεμούν την επιδερμίδα. Τα κεραμίδια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, καταπραΰνουν το ερεθισμένο ή κόκκινο δέρμα και μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στη βελτίωση καταστάσεων όπως η ροδόχρου ακμή και το έκζεμα.

Είναι τα Ceramides ασφαλή στη χρήση;

Όλοι μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση κεραμιδίων, καθώς αποτελούν φυσικό συστατικό του δέρματος – και είναι γενικά ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος. Είναι εξαιρετικά επίσης στο να βοηθούν το δέρμα να ανέχεται άλλα ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη, βοηθώντας στην ενίσχυση της υγρασίας.

Αν και η υπερβολική ποσότητα από οτιδήποτε δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, είναι δύσκολο να το παρακάνεις με τα κεραμίδια. Βρίσκονται συνήθως σε ενυδατικές κρέμες και άλλες ενυδατικές φόρμουλες, οι οποίες είναι συνήθως ασφαλείς για να απαλύνουν το δέρμα σου όλη την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα