Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί το double cleansing είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου

Ο διπλός καθαρισμός είναι μια τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας που περιλαμβάνει τον καθαρισμό του προσώπου σε δύο βήματα.



Το double cleansing, κοινώς ο διπλός καθαρισμός, είναι μια τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας που περιλαμβάνει τον καθαρισμό του προσώπου μας σε δύο βήματα: πρώτα με ένα καθαριστικό με βάση κάποιο έλαιο και στη συνέχεια ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις κορεάτικες ρουτίνες περιποίησης δέρματος, αλλά έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως λόγω της αποτελεσματικότητάς της στην προώθηση της καλύτερης υγείας και εμφάνισης του δέρματος. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο διπλός καθαρισμός είναι κάτι που θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ.

Αφαιρεί το μακιγιάζ και το αντιηλιακό

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι εξαιρετικά στο να διασπούν και να διαλύουν το μακιγιάζ, το αντιηλιακό και άλλες ελαιώδεις ακαθαρσίες, τις οποίες τα καθαριστικά με βάση το νερό από μόνα τους μπορεί να μην αφαιρούν αποτελεσματικά. Αυτό διασφαλίζει ότι το δέρμα είναι σχολαστικά καθαρό και απαλλαγμένο από τυχόν υπολείμματα.

Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι βοηθούν στην απομάκρυνση και τη διάλυση του σμήγματος και άλλων ακαθαρσιών τους πόρους του δέρματος. Αυτός ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των φραγμένων πόρων και των εξάρσεων ακμής ακόμη και στην ενήλικη ζωή μας.

Είναι απαλός για το δέρμα

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι συνήθως απαλά και θρεπτικά, καθιστώντας τα κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος. Δεν αφαιρούν τα φυσικά έλαιά του, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας στην υγρασία.

Προετοιμάζει το δέρμα για τον δεύτερο καθαρισμό

Ο πρώτος καθαρισμός με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι προετοιμάζει το δέρμα σας για τον δεύτερο καθαρισμό με ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Αυτό επιτρέπει στο δεύτερο καθαριστικό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά επειδή δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένα στρώμα μακιγιάζ και λιπαρότητας στην επιφάνεια του δέρματος.

Ενισχύει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας

Όταν το δέρμα καθαριστεί καλά και είναι απαλλαγμένο από όλες τις ακαθαρσίες, μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα επόμενα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται, όπως οι οροί, οι ενυδατικές κρέμες και οι θεραπείες νυκτός.

Βελτιωμένη υφή και όψη δέρματος

Με την πάροδο του χρόνου, ο διπλός καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής και της συνολικής εμφάνισης του δέρματός μας, προάγοντας μια πιο καθαρή επιδερμίδα και μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης θαμπάδας.

Αποτρέπει τις περιβαλλοντικές βλάβες

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα μας συσσωρεύει ρύπους και ελεύθερες ρίζες που μπορούν να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση και τη βλάβη του. Ο διπλός καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των επιβλαβών σωματιδίων, μειώνοντας τον αντίκτυπο των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων στο δέρμα.

Είναι κατάλληλος για διαφορετικούς τύπους δέρματος

Ο διπλός καθαρισμός μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε διάφορους τύπους δέρματος, επιλέγοντας φυσικά τα κατάλληλα καθαριστικά. Για παράδειγμα, στο λιπαρό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιείται ένα ελαφρύ, μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό με βάση το λάδι, ενώ στο ξηρό προτείνεται ένα πιο θρεπτικό και πλούσιο βούτυρο (balm) καθαρισμού.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα