Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να εντάξεις το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Διάφορες χρήσεις ενός ευέλικτου και φυσικού προϊόντος που θα κάνει τη διαφορά στην επιδερμίδα σου.



Το ροδόνερο είναι ένα ευέλικτο και φυσικό προϊόν ομορφιάς, προσιτό και εύκολα να το προμηθευτεί κανείς και που μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και ομορφιάς με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, ενώ μυρίζει υπέροχα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς σου και το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί!

Toner

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό τονωτικό για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος, τη σύσφιξη των πόρων και την απομάκρυνση της βρωμιάς και λιπαρότητας που μένει ακόμη και μετά τον καθαρισμό. Πέρασε με ένα βαμβάκι ή έναν δίσκο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο σε ροδόνερο το πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό και συνέχισε με το serum και την ενυδατική σου.

Setting spray

Το ροδόνερο μπορεί να λειτουργήσει ως setting spray μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ, δίνοντας στο δέρμα μια δροσερή, φρέσκια όψη.

Συστατικό μάσκας προσώπου

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες ροδόνερου σε σπιτικές ενυδατικές μάσκες προσώπου ή σε μάσκες αργίλου, για να ενισχύσεις τις ενυδατικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες. Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα.

Μπάνιο

Πρόσθεσε λίγο ροδόνερο στο αφρόλουτρό σου σας για μια χαλαρωτική και αρωματική εμπειρία. Θα βελτιώσει τη συνολική σου διάθεση και θα αφήσει το δέρμα σου απαλό.

Κομπρέσες ματιών

Μούλιασε δύο βαμβακερά επιθέματα σε παγωμένο ροδόνερο και τοποθέτησέ τα πάνω από τα κλειστά μάτια σου για να μειώσεις το πρήξιμο και να δώσεις φως στα κουρασμένα μάτια.

Ακμή και φλεγμονή

Το ροδόνερο διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει με την καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος. Εφάρμοσέ το σε περιοχές με ακμή ή ερυθρότητα του δέρματος για να μειώσεις τη φλεγμονή.

Ανακούφιση από ηλιακό έγκαυμα

Εάν έχεις πάθει ένα ηλιακό έγκαυμα, η εφαρμογή ροδόνερου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την αίσθηση καψίματος και να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματός σου. Διατήρησέ το στο ψυγείο για δροσερό αποτέλεσμα.

Περιποίηση νυχιών

Μούλιασε τα νύχια σου σε ένα μείγμα ροδόνερου και ελαιόλαδου για να δυναμώσεις και να ενυδατώσεις αυτά και τα πετσάκια τους, κάνοντας το μανικιούρ σου πιο εύκολο στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα