Skip to main content

BEAUTY TIPS

Η λεπτομέρεια στην περιποίησή σου που θα κάνει την τέλεια διαφορά στα χείλη σου

Αυτό το ιδιοφυές (και εγκεκριμένο από δερματολόγο!) tip περιποίησης θα κρατήσει τα χείλη σου απαλά και χωρίς σκασίματα



Όταν οι γυναίκες ρωτούν ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να τοποθετήσουν τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους, η λίστα έχει ως εξής: πλύσιμο προσώπου, calming toner (προαιρετικό), κρέμα ματιών (προαιρετικό αλλά ενθαρρυντικό), ορός ρετινόλης της επιλογής σου και τέλος, μια ενυδατική κρέμα προσώπου.

Ωστόσο λείπει κάτι εξίσου σημαντικό: ένα lip balm ή μια θεραπεία χειλιών. Αν και η περιποίηση των χειλιών δεν αποτελεί μέρος της συμβατικής σειράς περιποίησης δέρματος, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα σημαντικό βήμα που λείπει για να σώσεις το δέρμα σου από ερεθισμούς.

Αν έχεις σκασμένα χείλη συνέχεια, αυτό μπορεί να οφείλεται στη φροντίδα του δέρματός σας. Ωστόσο είναι αρκετά εύκολο να βάλεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου στα χείλη σου, ακόμα κι αν δεν τα εφαρμόζεις σκόπιμα σε αυτήν την περιοχή. Οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι είναι η ρετινόλη, αλλά θα μπορούσε επίσης να εντοπιστεί σε AHA, BHA, peeling και σε οποιαδήποτε ισχυρή δραστική ουσία.

Γιατί πρέπει να εφαρμόζετε το lip balm ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας

Εάν η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου περιλαμβάνει ισχυρά ενεργά συστατικά –όπως ορούς ρετινόλης, κρέμες με AHA ή BHAs, επιθέματα απολέπισης, μάσκες ή ακόμα και τόνερ απολέπισης– τότε η εφαρμογή ενός balm για τα χείλη ως προληπτικό βήμα μπορεί να σώσει το δέρμα από βλάβη. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβετε ένα στρώμα προστασίας για να καλύψετε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή από το ρετινοειδή σας και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος που μπορεί να προκαλούν βλάβη.

Εάν θέλεις να μειώσεις την ισχύ ενός ορού –όπως εάν περιέχει δυνητικά ερεθιστικά συστατικά όπως η ρετινόλη– τότε η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνει ο ορός λιγότερο ισχυρός και λιγότερο ερεθιστικός. Σκεφτείτε το – μπορείς να αφήσεις ένα ξεχωριστό βήμα για την κρέμα ματιών επειδή αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, οπότε γιατί να μην δείξεις την ίδια αγάπη στα χείλη σου;

Ακριβώς όπως τα μάτια, το δέρμα στα χείλη είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς. Έτσι, ακόμα κι αν το γύρω δέρμα μπορεί να ανεχθεί μια ισχυρή ή ενεργή ρετινόλη, τα χείλη μπορεί να μην αντέξουν.

Αναζήτησε ένα βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει μια ισχυρή ποικιλία από ενυδατικά, μαλακτικά και αποφρακτικά. Για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει την υγρασία στο δέρμα. Το βούτυρο καριτέ είναι ένα βούτυρο που μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως μαλακτικό όσο και ως αποφρακτικό – βοηθώντας στην επούλωση των ρωγμών στον φραγμό του δέρματος ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει από περαιτέρω βλάβες. Έχει αποδειχθεί ότι σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και προστατεύει τον φραγμό του δέρματος. Μια μελέτη μάλιστα υποδηλώνει ότι έχει παρόμοια τοπικά αποτελέσματα με τα κεραμίδια.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!

CELEBS

Πέτρος Γαϊτάνος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό»

Η άποψη του τραγουδιστή κι οι θρησκευτικές αντιδράσεις