Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί το bakuchiol είναι το next big thing που πρέπει να υιοθετήσεις στο skincare σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το bakuchiol.



Το bakuchiol είναι μια δραστική ουσία που φαίνεται πως κερδίζει έδαφος με αλματώδεις ρυθμούς στον κόσμο του skincare, με όλο και περισσότερες εταιρείες να λανσάρουν προϊόντα περιποίησης με αυτό ως βασικό συστατικό. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για το next big thing που πρέπει να υιοθετήσεις στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου, ξεκινώντας από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Φυσική εναλλακτική λύση στη ρετινόλη

Το bakuchiol κυκλοφορεί συχνά στο εμπόριο ως φυσική και πιο ήπια εναλλακτική της ρετινόλης, ενός παραγώγου βιταμίνης Α. Η ρετινόλη είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, αλλά μπορεί να είναι σκληρή για το δέρμα, οδηγώντας σε ερεθισμό, ερυθρότητα και ευαισθησία. Το bakuchiol, που προέρχεται από το φυτό babchi, προσφέρει παρόμοια οφέλη με μικρότερη πιθανότητα ερεθισμού.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Όπως και η ρετινόλη, το bakuchiol έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, τα οποία συμβάλλουν σε μια πιο νεανική επιδερμίδα.

Μειώνει την υπερμελάγχρωση

Το bakuchiol βοηθά στην υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας, όπως οι κηλίδες ηλικίας και οι βλάβες από τον ήλιο, προάγοντας έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα.

Λιγότερη ευαισθησία στον ήλιο

Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, η οποία μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία, το bakuchiol είναι λιγότερο πιθανό να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστάται η καθημερινή χρήση αντιηλιακού, καθώς η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι μια κρίσιμη πτυχή οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης δέρματος.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το bakuchiol μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες είναι ευεργετικές για άτομα με δερματικές παθήσεις όπως η ακμή. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις.

Βασισμένο σε φυτά και φιλικό προς τους vegans

Το bakuchiol προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Psoralea corylifolia, καθιστώντας το μια επιλογή περιποίησης του δέρματος, φιλική προς τους vegan και ελκυστική για τους καταναλωτές που προτιμούν φυσικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα