Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι σου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε DIY μάσκες ομορφιάς

Δείξε στην επιδερμίδα σου φροντίδα, εφαρμόζοντας σπιτικές μάσκες με συστατικά που ήδη έχεις στη διάθεσή σου στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου.



Η φροντίδα της επιδερμίδας μας απαιτεί την καθημερινή χρήση αντιηλιακού, σωστό καθαρισμό, ενυδάτωση και τη χρήση δραστικών συστατικών ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της. Μια ή και δύο φορές την εβδομάδα, μια μάσκα ομορφιάς που θα εφαρμοστεί ευλαβικά σε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι, μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά ως προς τη λάμψη και την αναζωογόνησή της. Και τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσεις μάσκες που θα παρασκευάσεις μόνη σου, με φυσικά συστατικά που έχεις σίγουρα στη διάθεσή σου. Να πέντε από αυτά, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση θαυματουργών DIY μασκών.  

Μέλι

Το μέλι είναι ένας φυσικός ενυδατικός παράγοντας, που προσελκύει και συγκρατεί την υγρασία, γι’ αυτό και είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την ενυδάτωση και την καταπράυνση του δέρματός μας. Έχει επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθιστώντας το ευεργετικό για το δέρμα με τάση ακμής. Απλώς εφάρμωσε το μέλι απευθείας στο πρόσωπό σου ή ανακατέψτε το με άλλα συστατικά όπως γιαούρτι, βρόμη ή χυμό λεμονιού για μια σπιτική μάσκα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του. Περιέχει επίσης πρεβιοτικά και προβιοτικά που μπορούν να προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του δέρματος. Χρησιμοποίησε απλό γιαούρτι ως βάση για τη μάσκα προσώπου σου και ανακατέψτε το με συστατικά όπως μέλι, κουρκουμά ή αλόη για πρόσθετα οφέλη.

Βρόμη

Η βρόμη είναι καταπραϋντική και μπορεί να βοηθήσει στον κατευνασμό του ερεθισμένου δέρματος. Είναι μια καλή επιλογή για ευαίσθητες ή ξηρές επιδερμίδες. Μπορείς να αναμίξεις τη βρόμη (έχοντας αλέσει πρώτα ώστε να γίνει μια λεπτή σκόνη) με νερό, γιαούρτι ή μέλι για να δημιουργήσεις μια απαλή μάσκα απολέπισης.

Μπανάνες

Οι ώριμες μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C και κάλιο, τα οποία μπορούν να θρέψουν το δέρμα. Έχουν επίσης καταπραϋντική δράση. Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και άπλωσέ την στο πρόσωπό σου ως ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι ευεργετικός για τη λάμψη του δέρματος και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ακμή και τα μαύρα στίγματα. Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα κουρκουμά με γιαούρτι ή μέλι για να δημιουργήσεις μια μάσκα. Να είσαι προσεκτική με τον κουρκουμά, καθώς μπορεί να λερώσει προσωρινά το δέρμα αν δεν αφαιρεθεί άμεσα και δεν είναι κατάλληλος για πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα