Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα καθαρίσεις αποτελεσματικά τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ

Για την προστασία της επιδερμίδας σου, η καθαριότητα των εργαλείων που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ είναι απαραίτητη.



Για την διαρκή προστασία της επιδερμίδας σου, η καθαριότητα των εργαλείων που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τακτικά και ευλαβικά. Κι αυτό μιας και συμβάλει στην πρόληψη της συσσώρευσης βακτηρίων και υπολειμμάτων προϊόντος, που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να οδηγήσουν στην εμφάνιση φλεγμονής και άλλων ζητημάτων στο δέρμα. Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για το πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου.

Βρέξε το σφουγγάρι

Ξεκίνα βρέχοντας το σφουγγάρι του μακιγιάζ κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Αυτό βοηθά στο να «σπάσει» το συσσωρευμένο προϊόν και να καθαριστεί ευκολότερα.

Εφάρμοσε σαπούνι

Τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα ήπιου υγρού σαπουνιού ή καθαριστικού πινέλων μακιγιάζ σε ένα μπολ ή δοχείο. Βεβαιώσου ότι το σαπούνι είναι απαλό και σχεδιασμένο για τον καθαρισμό των εργαλείων μακιγιάζ, ώστε να μην τα καταστρέφει. Το σαμπουάν σου είναι μια καλή και οικονομική επιλογή.

Οι κινήσεις

Πίεσε απαλά το βρεγμένο σφουγγάρι στο σαπουνόνερο και χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να δημιουργήσεις αφρό. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια απαλή βούρτσα ή ένα ματ σιλικόνης με ραβδώσεις για να δουλέψεις το σαπούνι στο σφουγγάρι. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με επίμονα υπολείμματα μακιγιάζ.

Ξέπλυμα

Ξέπλυνε καλά το σφουγγάρι κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Συνέχισε να το πιέζεις και να το αφήνεις κάτω από το νερό μέχρι αυτό να τρέξει καθαρό και να μην υπάρχει πλέον σαπουνάδα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Επανάλαβε εάν είναι απαραίτητο

Εάν το σφουγγάρι εξακολουθεί να είναι εμφανώς βρώμικο ή έχει έντονη μυρωδιά μακιγιάζ, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία καθαρισμού.

Στύψε το υπερβολικό νερό

Πίεσε απαλά το σφουγγάρι για να αφαιρέσεις το υπερβολικό νερό, αλλά πρόσεξε να μην το στρίψεις πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει την υφή του.

Στέγνωμα στον αέρα

Τοποθέτησε το καθαρό σφουγγάρι σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και άφησέ το να στεγνώσει στον αέρα. Βεβαιώσου ότι βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο χώρο και όχι σε άμεσο ηλιακό φως.

Γενικές συμβουλές

Καθάριζε το σφουγγάρι του μακιγιάζ μετά από κάθε χρήση για να αποτρέψεις τη συσσώρευση βακτηρίων και υπολειμμάτων μακιγιάζ. Αντικατάστησέ το επίσης κάθε λίγους μήνες, καθώς μπορεί να γίνει λιγότερο αποτελεσματικό και επιρρεπές στη συσσώρευση βακτηρίων με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα