Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς σε μια body lotion αν το δέρμα σου είναι ξηρό;

Η ενυδάτωση του δέρματός σου αποτελεί βασική beauty προτεραιότητα όλες τις εποχές του χρόνου.



Όταν αναζητάς την ιδανική κρέμα σώματος για το δέρμα σου που τυγχάνει να είναι ξηρό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύεις στα σωστά συστατικά, για την καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, που διαρκεί. Να λοιπόν τι μπορείς να επιλέγεις ως βάση της ενυδατικής σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας ισχυρός ενυδατικός παράγοντας που μπορεί να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Βοηθά στην προσέλκυση και διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο και σφριγηλό.

Γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι ένα άλλο αποτελεσματικό ενυδατικό που «τραβάει» την υγρασία στο δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του.

Βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ είναι μια πλούσια, φυσική ενυδατική κρεμώδης ουσία που περιέχει βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Παρέχει έντονη ενυδάτωση και βοηθά στην καταπράυνση και θρέψη της ξηρής επιδερμίδας.

Κεραμίδια

Τα κεραμίδια είναι φυσικά λιπίδια που διατηρούν υγιή τον φραγμό του δέρματος. Βοηθούν στη διατήρηση και αποκατάστασή του, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας και διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο.

Aloe Vera

Η αλόη έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες, που την καθιστούν σε μια καλή επιλογή για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στον κατευνασμό της ερυθρότητας και της φλεγμονής ενώ παρέχει μπόλικη υγρασία.

Ουρία

Η ουρία είναι ένας υγραντικός και κερατολυτικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος και να κλειδώσει την υγρασία.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσει στη συγκράτηση της υγρασίας.

Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3)

Η νιασιναμίδη είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, να βελτιώνει την κατακράτηση υγρασίας και να μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, καθιστώντας την κατάλληλη για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα απαλό άλφα υδροξυ-οξύ (AHA) που απολεπίζει την επιφάνεια του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και προάγοντας μια πιο λεία, ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Πανθενόλη (Βιταμίνη Β5)

Η πανθενόλη είναι ένα καταπραϋντικό και ενυδατικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και να μειώσει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.

Αλλαντοΐνη

Η αλλαντοΐνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να καταπραΰνει και να προάγει την επούλωση του δέρματος. Βοηθά στην ενυδάτωση και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πολύ ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι - χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου

Το νησί των Ανέμων επέλεξε το ζευγάρι για τις πασχαλινές του διακοπές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

CELEBS

Βασίλης Κικίλιας: Πάσχα στην αγκαλιά της Τζένης Μπαλατσινού και του γιου τους

Το τρυφερό ενσταντανέ που μοιράστηκε ο Υπουργός στο Instagram