Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πέρνα τη βάση: Με τα κατάλληλα εργαλεία ομορφιάς!

Είναι τα πινέλα τo απόλυτo must για μια τέλεια επιδερμίδα;



Αν είσαι λάτρης της τέλειας βάσης στο μακιγιάζ, τότε θα πρέπει να διαθέτεις και τα απαραίτητα εργαλεία για να την πετύχεις. Το να απλώνεις τη βάση του μακιγιάζ σου με τα δάχτυλα ίσως σου φαίνεται μια κίνηση ελεγχόμενη και ακριβής, ωστόσο τα πινέλα είναι η καλύτερη επιλογή για να την κατακτήσεις. Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία, ήρθε η ώρα να το διαπιστώσεις και να επενδύσεις στα καλύτερα εργαλεία μακιγιάζ για την αψεγάδιαστη βάση που τόσο αγαπάς. 

Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά στυλ πινέλων αλλά και μέθοδοι εφαρμογής για να διαλέξεις, θα πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα για το τι σε βολεύει αλλά και τι αποτέλεσμα θέλεις να πετύχεις. Αυτό που έχει σημασία για τα πινέλα βάσης είναι να προτιμήσεις ένα από καλό υλικό, που θα περάσεις μαζί του πολλά χρόνια πειραματισμών αλλά και αντοχής στον χρόνο για να μένει σαν καινούριο κάθε φορά μετά τον σωστό καθαρισμό. Σίγουρα τα δάχτυλα είναι το δικό σου σιγουράκι για τέλεια εφαρμογή, ωστόσο μια δοκιμή με το πινέλο θα σε πείσει χάρη στο επαγγελματικό φινίρισμα που θα σου προσφέρει και σίγουρα θα λατρέψεις. Ένας ακόμα λόγος που αξίζει ένα πινέλο βάσης να μπει στο μπουντουάρ σου είναι η υγιεινή της επιδερμίδας σου καθώς με το πινέλο ελαχιστοποιείς τη μεταφορά μικροβίων στο πρόσωπό σου αλλά και το pampering που χαρίζεις στο δέρμα σου απλώνοντας το προϊόν με απαλές κινήσεις. 

Το καλό πινέλο δεν είναι θέμα τιμής. Μπορείς να βρεις εξαιρετικές value for money επιλογές που δεν κοστίζουν μια περιουσία, αλλά μπορείς να βρεις και εργαλεία ακριβότερα από το ίδιο το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις. Οπότε κάνε την επιλογή που σου ταιριάζει τόσο στη χρήση όσο και στη τσέπη σου και απόλαυσε τα μοναδικά του αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι πως μετά την πρώτη αγορά δε θα μείνεις στο ένα. Εάν θέλεις να συμπληρώσεις και άλλα στη συλλογή σου τότε μπορείς να επενδύσεις σε πινέλα για το concealer, για το ρουζ και για τα κοψίματα. Υπάρχουν ωστόσο μερικά κοινά σημεία μεταξύ των περισσότερων πινέλων βάσης στην αγορά. Είναι σχεδόν πάντα κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες (και όχι από φυσική τρίχα) γιατί αυτό επιτρέπει στις υγρές και τις κρεμώδεις υφές να εφαρμόζονται πιο ομαλά, όπως αναφέρει η Melissa Murdick, η makeup artist της Selena Gomez. 

Αυτό που κάνει τη χρήση των πινέλων του μακιγιάζ τόσο εθιστική, ακόμα και για τους πιο διάσημους make up artists, είναι γιατί μοιάζει τρομερά ελκυστικό να έχεις ένα εργαλείο για το κάθε τι που θέλεις να πετύχεις και ακριβώς αυτό να πραγματοποιείται μπροστά σου.

Ποια είναι τα πινέλα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου για να πετύχεις ένα ολόφρεσκο τέλειο μακιγιάζ με επαγγελματικό φινίρισμα;

Επέλεξε ένα με επίπεδες τρίχες και στρογγυλεμένες άκρες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι με αυτό μπορείς πραγματικά να ελέγχεις πολύ καλύτερα τις κινήσεις σου και την εφαρμογή που σε ενδιαφέρει, αλλά και πόση κάλυψη θα προσφέρεις στην επιδερμίδα σου σε συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης επένδυσε σε ένα πυκνό, με καμπύλη, που προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη και περισσότερη επάλειψη του προϊόντος για μια τέλεια βάση με άριστη κάλυψη και διάρκεια. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς θα διατηρήσεις το δέρμα στα χέρια σου ενυδατωμένο και αψεγάδιαστο

Ένα πολύ αποτελεσματικό τρικ για την περιοχή των νυχιών

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός