Skip to main content

BEAUTY TIPS

10 τρόποι για να ξεφορτωθείς το σκάσιμο στα χείλη σου αυτόν το χειμώνα

Τι μπορείς να κάνεις για να τα προστατεύσεις και να τα φροντίσεις τις μέρες που το κρύο κάνει την εμφάνισή του.



Το κρύο του χειμώνα είναι ο μεγαλύτερος υπαίτιος για το ενοχλητικό σκάσιμο στα χείλη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ανακουφιστείς από αυτό και να αποτρέψεις το να συμβεί κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών του χρόνου.

Ενυδάτωση

Πίνε άφθονο νερό για να διατηρήσεις τον εαυτό σου και τα χείλη σου ενυδατωμένα από μέσα.

Lip Balm

Χρησιμοποίησε ένα καλής ποιότητας και πολύ ενυδατικό βάλσαμο για τα χείλη με συστατικά όπως κερί μέλισσας, βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας. Εφάρμοσέ το τακτικά όλη την ημέρα, ειδικά πριν βγεις έξω στο κρύο.

Απόφυγε το γλείψιμο των χειλιών σου

Το σάλιο μπορεί να στεγνώσει ακόμα περισσότερο τα χείλη μας. Προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό να γλείψεις τα χείλη σου καθώς μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα.

Υγραντήρας

Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα στο σπίτι για να προσθέσεις υγρασία στον αέρα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ξηρότητα όχι μόνο στα χείλη, αλλά και στο δέρμα σου γενικότερα.

Απολέπιση

Κάνε απαλή απολέπιση στα χείλη με μια απαλή οδοντόβουρτσα ή ένα φυσικό scrub χειλιών με ζάχαρη και μέλι για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το βάλσαμο για τα χείλη να διεισδύσει καλύτερα και να είναι πιο αποτελεσματικό.

Προστατευτική ενδυμασία

Κάλυψε τα χείλη σου με ένα φουλάρι ή μια μάσκα όταν βγαίνεις έξω σε κρύο και αέρα. Αυτό βοηθά στην προστασία των χειλιών σου από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Υγιεινή διατροφή

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και υγιή λίπη, όπως φρούτα, λαχανικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιούς δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των χειλιών σου.

Απόφυγε ερεθιστικούς παράγοντες

Ορισμένες οδοντόκρεμες και προϊόντα για τα χείλη μπορεί να περιέχουν συστατικά που μπορεί να στεγνώσουν τα χείλη σου. Βρες προϊόντα περιποίησης χειλιών χωρίς δυνητικά ερεθιστικά συστατικά όπως μενθόλη ή καμφορά.

Μείνε ενυδατωμένη όλη τη νύχτα

Εφάρμοσε ένα παχύτερο στρώμα lip balm ή μια θρεπτική μάσκα για τα χείλη πριν πέσεις για ύπνο για να διατηρήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα ενώ κοιμάσαι.

Δώσε προσοχή στις αλλεργίες

Μερικά άτομα μπορεί να έχουν αλλεργίες σε ορισμένα συστατικά του στικ για τα χείλη. Εάν παρατηρήσεις ερεθισμό ή επιδείνωση του σκασίματος μετά τη χρήση ενός συγκεκριμένου προϊόντος, άλλαξε εταιρεία ή τύπο προϊόντος.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;