Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου αν την ερεθίσεις με χημικό peeling

Τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση.



Εάν ερεθίσεις το δέρμα σου με ένα χημικό peeling, είναι σημαντικό να κάνεις άμεσα κάποια βήματα για να καταπραΰνεις την επιδερμίδα και να βοηθήσεις τη διαδικασία της επούλωσης, ώστε αυτή να είναι πλήρης και σύντομη. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις αν κάτι πάει στραβά στη χημική απολέπισή σου.

Άμεσες ενέργειες

Ξέπλυνε την επιδερμίδα σου: Εάν το δέρμα σου νιώθεις ότι είναι υπερβολικά ερεθισμένο, ξέπλυνε αμέσως με δροσερό νερό για να εξουδετερώσεις τα αποτελέσματα καύσου και ξεφλουδίσματος.

Εφάρμοσε μια κρύα κομπρέσα: Χρησιμοποίησε ένα κρύο, υγρό πανί ή μια παγοκύστη με τζελ τυλιγμένη σε πανί για να μειώσεις τη φλεγμονή και να καταπραΰνεις το δέρμα.

Φροντίδα μετά την απολέπιση

Απόφυγε το τρίψιμο ή την απολέπιση: Το δέρμα σου είναι ευαίσθητο τώρα, επομένως απόφυγε οποιαδήποτε προϊόντα απολέπισης ή σκληρά καθαριστικά για ένα διάστημα.

Ενυδάτωση: Χρησιμοποίησε μια απαλή, μη ερεθιστική και χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο. Αναζήτησε συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το υαλουρονικό οξύ, που είναι καταπραϋντικά.

Αντιηλιακή προστασία: Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας. Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στη φθορά από τον ήλιο μετά από ένα peeling.

Απόφυγε ερεθιστικούς παράγοντες: Απόφυγε προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες, αρώματα ή αλκοόλ που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα.

Φυσικές θεραπείες

Aloe Vera: Η εφαρμογή καθαρού τζελ αλόης μπορεί να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα.

Φέτες αγγουριού: Η τοποθέτηση παγωμένων φετών αγγουριού στην πληγείσα περιοχή μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να προσφέρει δροσερό αποτέλεσμα.

Συμβουλέψου έναν επαγγελματία

Εάν ο ερεθισμός επιμένει, επιδεινώνεται ή προκαλεί σοβαρή ενόχληση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν επαγγελματία περιποίησης δέρματος. Μπορούν να συστήσουν συγκεκριμένες θεραπείες ή φάρμακα για να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης και να ελαχιστοποιήσουν πιθανές ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα