Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πως θα βρεις την τέλεια λοσιόν σώματος για σένα!

Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος είναι ατελής χωρίς τη σωστή φροντίδα σώματος.



Συνήθως, η περιποίηση του δέρματος του προσώπου κερδίζει όλη την αγάπη και την προσοχή. Εφοδιαζόμαστε με ορούς, κρέμες και αντηλιακά . Αν και κάθε αγωγή διαφέρει λίγο, είναι ασφαλές να πούμε ότι η ενυδάτωση πρέπει να είναι η βασική γραμμή της ρουτίνας ομορφιάς σου. Εκεί παίρνουν θέση οι λοσιόν σώματος.

Οι βλάβες από τον ήλιο, ο χρόνος και οι ορμονικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε ξηροδερμία και θα συμβάλουν στη φαγούρα και τη γήρανση του δέρματος. Η τακτική χρήση ενός προϊόντος σώματος μπορεί να μετριάσει αυτούς τους παράγοντες και να διατηρήσει το δέρμα υγιές. 

Υπάρχει μια επιλογή για όλους. Για να βρεις μια λοσιόν σώματος που ταιριάζει στο δέρμα σου, χρειάζεται να γνωρίζεις μερικά πράγματα. Τόσο για το δέρμα σου όσο και για το προϊόν.  

Όσον αφορά τα συστατικά, από την άποψη της ενυδάτωσης, είναι καλό να αναζητήσεις υγραντικά (γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ , ουρία), μαλακτικά (βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, λάδι jojoba) και ceramides. Έχοντας τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω θα πετύχεις την ενυδάτωση που αναζητάς. Το ιδανικό είναι να βρεις ένα μείγμα συστατικών που θα σε βοηθήσουν να στοχεύσεις στην κατακράτηση υγρασίας και την απώλεια νερού σε όλο το φράγμα του δέρματος. Μέσα στη σύνθεση υπάρχουν υγροσκοπικά συστατικά τα οποία αντλούν νερό από τον αέρα στο δέρμα όπως η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ, καθώς και αποφρακτικά, τα οποία σφραγίζουν το νερό στο δέρμα, όπως η βαζελίνη και η διμεθικόνη. Επίσης η τέλεια λοσιόν σώματος θα πρέπει να περιέχει μαλακτικά, που παρέχουν υγρασία στο δέρμα, όπως το βούτυρο καριτέ και τα ceramides.  Για πιο συγκεκριμένες ανησυχίες μπορείς να βρεις ενυδατικές κρέμες σώματος που έχουν συστατικά όπως ουρία, γαλακτικό οξύ, σαλικυλικό οξύ ή ακόμα και ρετινόλη, για να βοηθήσουν στην απολέπιση ενώ παράλληλα βοηθούν στην ενυδάτωση, ενώ η φόρμουλα σας μπορεί να συνοδεύεται από αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, C και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, για παράδειγμα, που έχουν διπλό σκοπό στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί επίσης να φωτίσουν και να ενυδατώσουν το δέρμα.

 Η λοσιόν σώματος σας μπορεί να περιέχει και ρετινόλη, η οποία είναι ιδανική για αντιγήρανση, ή ένα οξύ για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής, υπερμελάγχρωση σώματος, ακόμη και ψωρίαση». 

Εν τω μεταξύ, εάν καταπολεμάτε την ακμή του σώματος, δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου εδική για την κατάσταση έτσι ώστε να μην επιδεινώνει την ακμή».

Τι να Αποφύγεις

Γενικά, το άρωμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ατοπική δερματίτιδα. Κάποιοι μπορούν να το ανεχθούν χωρίς αρνητικές παρενέργειες, αλλά σε γενικές γραμμές καλό θα ήταν να προτιμάς προϊόντα χωρίς έντονο άρωμα. Επίσης να αποφύγεις συστατικά όπως το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, εάν αναζητάς κάτι εξαιρετικά ενυδατικό που δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου. Τέλος, πρόσεξε ότι δεν υπάρχουν ξηραντικά συστατικά όπως το αλκοόλ μέσα στα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις στο δέρμα.

Όταν ψάχνεις για τη σωστή ενυδατική κρέμα, είναι καλύτερο να λάβεις υπόψη και την υφή που προτιμάς. Εάν έχεις εξαιρετικά ξηρό δέρμα ή στοχεύεις σε ξηρές περιοχές όπως οι φτέρνες και οι αγκώνες, μπορεί να θέλεις μια πιο πλούσια φόρμουλα. Από την άλλη πλευρά, πολλοί προτιμούν τις ελαφριές φόρμουλες στο σύνολό τους επειδή απορροφώνται γρήγορα και δεν αισθάνονται λιπαρότητα. Η χρήση μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας είναι καλύτερη για την παροχή ενυδάτωσης, αποφεύγοντας ταυτόχρονα κάθε απόφραξη των πόρων. 

Σε γενικές γραμμές, μια λοσιόν θα είναι λίγο πιο αραιή και θα απορροφηθεί στο δέρμα πιο γρήγορα από μια πλούσια κρέμα. Ωστόσο μπορείς να επιλέξεις την υφή με βάση την εποχή ή τον καιρό, με τις πιο παχιές συνθέσεις να είναι οι καλύτερες για το χειμώνα για να βοηθήσουν στην διατήρηση της υγρασίας και την ελαφρύτερη για το καλοκαίρι. Κανόνες δεν υπάρχουν. Διάλεξε μια κρέμα σώματος που θα απολαμβάνεις να απλώνεις στο δέρμα σου τόσο σε σχέση με την υφη όσο και με τη μυρωδιά! 

Στο εμπόριο θα βρεις τη δική σου αγαπημένη για να διαλέξεις ώστε να διατηρείς το ευαίσθητο δέρμα σου χαρούμενο και ενυδατωμένο.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα