Skip to main content

BEAUTY TIPS

12 pro tips για την εφαρμογή του concealer που θα αλλάξουν τον τρόπο που βαφόσουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την εφαρμογή ενός από τα πιο πολύτιμα προϊόντα μακιγιάζ.



Η σωστή εφαρμογή του concealer – ενός από τα πιο πολύτιμα προϊόντα μακιγιάζ εκεί έξω – μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη ενός αψεγάδιαστου μακιγιάζ με διάρκεια, δείχνοντάς σε ξεκούραστη και λαμπερή ακόμα και με λίγες ώρες ξεκούρασης. Ακολουθούν τα 12 pro tips που χρειάζεσαι για την εφαρμογή concealer, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βαφόσουν μέχρι σήμερα.

Διάλεξε τη σωστή απόχρωση

Διάλεξε μια απόχρωση concealer που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου ή είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή. Η χρήση μιας υπερβολικά ανοιχτής απόχρωσης μπορεί να δημιουργήσει μια έντονη αντίθεση και να τραβήξει την προσοχή στην περιοχή, πράγμα που δεν θέλει κανείς.

Χρησιμοποίησε ένα color corrector εάν χρειάζεται

Εάν έχεις συγκεκριμένες ανησυχίες, όπως μαύρους κύκλους ή ερυθρότητα, χρησιμοποίησε έναν διορθωτή χρώματος πριν εφαρμόσεις το concealer. Τα διορθωτικά σε ροδακινί τόνους μπορούν να εξουδετερώσουν τους μαύρους κύκλους, ενώ τα πράσινα διορθωτικά μπορούν να εξουδετερώσουν την ερυθρότητα.

Ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια

Εφάρμοσε μια πλούσια κρέμα ματιών πριν το concealer για να ενυδατώσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτή βοηθά στην αποφυγή της καθίζησης του concealer σε λεπτές γραμμές και εξασφαλίζει μια πιο ομαλή εφαρμογή.

Εφαρμόστε concealer σε σχήμα τριγώνου

Για τους μαύρους κύκλους, τοποθέτησε concealer σε σχήμα τριγώνου με τη βάση κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σου και την κορυφή προς το μάγουλό σου. Αυτό φωτίζει σωστά ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Χρησιμοποίησε ταμποναριστές κινήσεις

Χρησιμοποίησε ταμποναριστές κινήσεις ή χτύπα απαλά το concealer χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σου ή ένα σφουγγάρι μακιγιάζ. Απόφυγε να τρίβεις το δέρμα σου στην περιοχή για να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση και να διατηρήσεις ένα φυσικό φινίρισμα.

Χτίσε σταδιακά την κάλυψη

Ξεκίνα με μια μικρή ποσότητα concealer και χτίσε την κάλυψη σταδιακά, όσο χρειάζεται. Αυτή η προσέγγιση σου επιτρέπει να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να υπερφορτώνεις την περιοχή.

Σέταρε με ημιδιαφανή πούδρα

Σέταρε το concealer σου με ένα ελαφρύ στρώμα ημιδιαφανούς πούδρας για να αποφύγεις το σπάσιμο και να εξασφαλίσεις πολύωρη κάλυψη. Χρησιμοποίησε ένα μικρό, αφράτο πινέλο για να αποφύγεις την εφαρμογή πολλής πούδρας.

Λάβε υπόψη τον τύπο του δέρματός σου

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, διάλεξε ένα ματ concealer. Για ξηρό δέρμα, διάλεξε μια ενυδατική φόρμουλα.

Ανάμειξε με ακρίβεια

Χρησιμοποίησε ένα μικρό πινέλο ακριβείας για να αναμίξεις το concealer γύρω από τις ατέλειες στο δέρμα σου. Αυτή η στοχευμένη προσέγγιση διασφαλίζει ότι καλύπτονται μόνο τα απαραίτητα σημεία.

Προσαρμόσου ανάλογα για διαφορετικές περιοχές

Χρησιμοποίησε διαφορετικά concealers για διαφορετικές περιοχές και σκοπούς. Ένα πιο ανοιχτό για να φωτίσει κάτω από τα μάτια, ένα στον τόνο του δέρματός σου για τις ατέλειες και ένα πιο σκούρο για contouring.

Σβήσε το concealer σωστά

Μετά την εφαρμογή concealer, χρησιμοποίησε ένα foundation για να το σβήσεις σωστά με ένα ειδικό σφουγγαράκι.

Καθάριζε τακτικά τα εργαλεία σου

Καθάριζε τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σου για να αποτρέψεις τη συσσώρευση βακτηρίων. Τα καθαρά εργαλεία συμβάλλουν σε πιο ομαλή εφαρμογή και μειώνουν τον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε