Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πέντε απαραίτητες συμβουλές μακιγιάζ για τις μέρες με πολύ υψηλή θερμοκρασία

Τι να προσέξεις όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει για τα καλά



Το μακιγιάζ τις μέρες του καύσωνα μπορεί να μοιάζει σαν το δυσκολότερο challenge, πόσο μάλλον αν τυχαίνει να έχεις μια σημαντική επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση που να το επιβάλλει. Ακόμη όμως και τις στιγμές που ο υδράργυρος έχει ανέβει στα ύψη, υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips για την εφαρμογή και τη διατήρηση του μακιγιάζ όσο πιο αναλλοίωτο γίνεται. Να ποια είναι αυτά, για να ξενοιάσεις.

Ξεκίνα με ένα ελαφρύ primer

Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ primer χωρίς λιπαρή υφή για να δημιουργήσεις μια ομαλή βάση για το μακιγιάζ σου. Τα primers με mattifying ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της λιπαρότητας και να διατηρήσουν το μακιγιάζ στη θέση του όλη την ημέρα. Διάλεξε primer με SPF για επιπλέον προστασία από τον ήλιο πέρα από το αντιηλιακό σου.

Διάλεξε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή BB cream

Αντί για την πιο βαριά βάση που χρησιμοποιείς τους χειμερινούς μήνες, προτίμησε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή μια BB cream. Αυτά τα προϊόντα είναι ελαφρύτερα στο δέρμα, επιτρέποντάς του να αναπνέει σωστά, ενώ παρέχουν ήπια ή και εντονότερη κάλυψη.

Χρησιμοποίησε αδιάβροχα και μακράς διαρκείας προϊόντα

Διάλεξε αδιάβροχες και μακράς διαρκείας φόρμουλες για το eyeliner, τη μάσκαρα και τα προϊόντα φρυδιών που ενδέχεται να «τρέξουν» από την εφίδρωση. Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα να αντέχουν στον ιδρώτα και την υγρασία της ατμόσφαιρας, αποφεύγοντας έτσι το μουτζούρωμα και τη σύγχυση.

Σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου με διάφανη πούδρα

Μετά την εφαρμογή της βάσης, εφάρμοσε ελαφρά στο πρόσωπό σου μια διάφανη ή πούδρα σταθεροποίησης. Αυτή βοηθά στην απορρόφηση της περιττής λιπαρότητας και στη σταθεροποίηση του μακιγιάζ, κάνοντάς το πιο ανθεκτικό στη ζέστη και την υγρασία.

Ολοκλήρωσε με ένα setting spray

Ένα setting spray μπορεί να κλειδώσει το μακιγιάζ στη θέση του και να προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τη ζέστη, μειώνοντας μάλιστα τη θερμοκρασία του δέρματος κατά την εφαρμογή του. Διάλεξε ένα setting spray με ματ ιδιότητες για να διατηρήσεις τη λάμψη υπό έλεγχο ή ένα ενυδατικό σπρέι με ιαματικό νερό αν το δέρμα σου τείνει να ξηραίνεται.

Επιπλέον συμβουλές:

Επένδυσε σε χαρτάκια απορρόφησης λιπαρότητας: Έχε μαζί σου χαρτάκια απορρόφησης της λιπαρότητας για να κάνεις ένα γρήγορο touch-up όσο βρίσκεσαι εν κινήσει.

Χρησιμοποίησε λιγότερο μακιγιάζ ματιών: Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο μουτζουρώματος, απόφυγε την εφαρμογή προϊόντων όπως οι σκιές και το μαλακό μολύβι.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 τρόποι για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα

Τι να κάνεις για να επανέλθει το δέρμα σου σύντομα και να διαχειριστείς τη δυσφορία που προκαλεί ένα ηλιακό έγκαυμα

BEAUTY TIPS

Glow! Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Lopez

Συμβουλές και μυστικά για να αποκτήσετε τη διαχρονική λάμψη της Jennifer Lopez

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral