Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φυσικές μπούκλες: ο απόλυτος οδηγός

5 steps για να διατηρήσεις τις φυσικές σου μπούκλες



Τα σγουρά μαλλιά έχουν συνήθως... κακά ξεμπερδέματα, αφού όσο εύκολο είναι να μπλεχτούν μεταξύ τους, άλλο τόσο επίπονο είναι να τα διαχωρίσεις και έπειτα να τους δώσεις τη φόρμα που θα τα κρατήσει στη θέση τους, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Εμείς σου βρήκαμε τα 5 βήματα που θα σου λύσουν τα χέρια και σου τα παρουσιάζουμε: 

1. Σαπούνισε τα μαλλιά σου με προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης.

2. Ξέμπλεξε τα μαλλιά σου κάτω από τρεχούμενο νερό, μόλις ξεπλύνεις το conditioner.

3. Πριν βγεις από το ντους, στράγγιξε τα μαλλιά, ώστε να απομακρύνεις το περιττό νερό και άπλωσε μια mousse από τη ρίζα ως τις άκρες, που θα δώσει όγκο στις μπούκλες. 

4. Κάλυψε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησε την να απορροφήσει την υγρασία, χωρίς να την τρίψεις προκειμένου να τα στεγνώσεις πιο γρήγορα.

5. Για να ελέγξεις το φριζάρισμα, εφάρμοσε μια κρέμα styling για σγουρά μαλλιά και χρησιμοποίησε το σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία για να τα στεγνώσεις. 

 

Τι να κάνεις για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου άψογες και την επόμενη μέρα

Αν έχεις και εσύ σγουρά μαλλιά, τότε καταλαβαίνεις τον πόνο μας! Γιατί και εγώ σαν φυσική σγουρομάλλα που είμαι (και με λεπτή τρίχα-παρακαλώ!), το να διατηρήσω άψογες τις μπούκλες μου και την επόμενη μέρα είναι μία… εμ, πρόκληση!

Και αυτό ισχύει και για τα φυσικά σγουρά μαλλιά, αλλά και για όλες τις γυναίκες που υιοθετούν αυτό το στιλ, με την βοήθεια ενός εργαλείου για μπούκλες.

Είναι λοιπόν, ένας μικρo-αγώνας το να τα διατηρήσεις άψογα, ειδικά μετά από μια βραδιά βαθύ ύπνου, και να ξυπνήσεις με μπούκλες που δεν φριζάρουν, που δεν είναι φλατ ή που δεν έχει «χαλάσει» το σχήμα τους.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, πάντως να ξέρεις, οπότε αυτά που σου προτείνω είναι και οι πιο αποτελεσματικές λύσεις. Και ναι, έχοντας δοκιμάσει λίγο-πολύ τα πάντα, 5 βήματα αρκούν για να διατηρήσεις άψογες τις μπούκλες σου και την επόμενη μέρα.

#1. Άλλαξε μαξιλαροθήκη

Πριν πέσεις για ύπνο, αντικατέστησε την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου, με μια μεταξωτή (μπορείς απλά να απλώσεις και ένα μεταξωτό μαντήλι). Έτσι, δεν θα απορροφηθούν όλα τα φυσικά έλαια που παράγουν τα μαλλιά σου, κάτι που συμβαίνει με μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη, άρα δεν θα φριζάρουν την επόμενη μέρα.

#2. Πιάσ’τα κότσο

Με ένα χαλαρό λαστιχάκι ή ένα scrunchie που δεν αφήνει σημάδι, προστάτεψε το σχήμα της μπούκλας, έχοντας τα σε κότσο ή χωρίζοντάς τα σε δύο buns, και πέσε έτσι για ύπνο.

#3. Απέφυγε προϊόντα με αλκοόλ

Προϊόντα που έχουν βάση το αλκοόλ είναι καλό να αποφεύγονται την δεύτερη μέρα που έχεις τα μαλλιά σου σε μπούκλες, καθώς έχουν την τάση να «τραβούν» όλη την υγρασία από την τρίχα, με αποτέλεσμα να φριζάρουν τα μαλλιά. Ειδικά το dry shampoo είναι απαγορευτικό σε αυτές τις περιπτώσεις.

#3. Ενυδατωμένη τρίχα

Για να έχεις άψογες μπούκλες είναι σημαντικό να έχεις και ενυδατωμένα μαλλιά! Ψεκάζοντας ένα leave-in conditioner με ελαφριά σύνθεση ή απλώνοντάς ένα στις άκρες των μαλλιών σου, θα τα ενυδατώσει, αφήνοντας ένα λαμπερό φινίρισμα!

#4. «Ζήτα» βοήθεια...

Είτε έχεις φυσικές μπούκλες, είτε όχι, μπορείς να φτιάξεις λίγο το σχήμα τους, με την χρήση ενός σίδερου για μπούκλες. Δεν χρειάζεται να κάνεις όλα τα μαλλιά σου, μερικές τούφες αρκούν τους δώσεις ένα… boost!

#5. Βραδινή περιποίηση

Πριν πιάσεις τα μαλλιά σου κότσο, μπορείς να απλώσεις ένα λαδάκι ή μια θεραπεία νυκτός πριν πέσεις για ύπνο. Αυτό και θα θρέψει την τρίχα όσο κοιμάσαι και θα διατηρήσει τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

 

 

 


4 τρόποι να διατηρήσεις τις μπούκλες σου μετά το γυμναστήριο

Μετά και από την πιο έντονη προπόνηση τα μαλλιά σου θα είναι στην… τρίχα!

«Νους υγιής, εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και είχαν απόλυτο δίκαιο. Αυτό δεν είναι και το νόημα της γυμναστικής εξάλλου; Το ότι μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Όμως πόσο καλύτερα να είσαι, όταν μετά από μια έντονη προπόνηση, οι μπούκλες που με κόπο έχεις φτιάξει, έχουν χαλάσει (το ίδιο συμβαίνει και αν έχεις φυσικές μπούκλες). Για να μην σου συμβεί αυτό ποτέ ξανά, σου προτείνω να δοκιμάσεις τα παρακάτω τρικ τα οποία θα σε προετοιμάσουν από εδώ και πέρα για μια τέτοια κατάσταση.

1. Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι και διατήρησε το σχήμα της μπούκλας σου, όσο και αν ιδρώσεις. 

2. Μια παρόμοια εναλλακτική είναι να κάνεις τα μαλλιά σου «ανανά». Τράβηξε όλα τα μαλλιά σου και πιάσε τα σε μια χαλαρή και ψηλή αλογοουρά αφήνοντας την ουρά, άρα και τις μπούκλες, ελεύθερες. Έτσι, όσο και να ιδρώσεις αυτές θα παραμείνουν ανέγγιχτες!

3. Πριν την προπόνηση ψέκασε τα μαλλιά σου με λίγη λακ. Η λακ θα κρατήσει το σχήμα της μπούκλας πιο σταθερό, χωρίς να χάσει την φυσική της όψη. 

4. Μετά από μια έντονη άσκηση με πολύ ιδρώτα, ψέκασε τη ρίζα των μαλλιών σου, με ένα dry shampoo. Έπειτα, στέγνωσε με πιστολάκι και πες… αντίο στο φριζάρισμα που πάντα προκαλείται μετά από την γυμναστική. 

 

Πώς κάνουμε μπούκλες στα μαλλιά;

Όση σεξουαλικότητα χαρίζει το σγουρό μαλλί, τύπου african, σε μια γυναίκα, άλλες τόσες φοβίες σου προκαλεί, όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις στυλ και να το γυρίσεις στο ίσιο. Η αλήθεια είναι, πως σε περίπτωση που το αποφασίσεις, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για να μην τραυματίσεις και καταστρέψεις αυτό το θαύμα της φύσης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα εξής:

1. Άπλωνε πάντοτε ένα leave in conditioner πριν στεγνώσεις τα μαλλιά και σκούπισε τα με μια πετσέτα. Για να διατηρήσεις τον όγκο της μπούκλας, χώρισε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα και περιποιήσου το κάθε ένα ξεχωριστά.

2. Χρησιμοποίησε προστατευτικό θερμότητας, που κάνει την τρίχα πιο ανθεκτική και απαλή. Προτίμησε τα προϊόντα με κρεμώδη υφή.

3. Διάλεξε την κατάλληλη βούρτσα, που δεν είναι άλλη από τη στρογγυλή. Αυτή δίνει ένταση και κίνηση στα μαλλιά, ενώ για το ξέμπλεγμα προτίμησε μια χτένα με προστατευτικές μπίλιες στα «δοντάκια».

4. Δώσε προσοχή στα εργαλεία styling και τον τρόπο χρήσης τους. Η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει την τρίχα. Αν ισιώσεις τα μαλλιά σου με σίδερο, φρόντισε, ώστε η θερμοκρασία να είναι σε ένα μέσο επίπεδο και μην ασκείς μεγάλη πίεση.

5. Απέφυγε τις χημικού τύπου διαδικασίες για μόνιμη αλλαγή, διότι επηρεάζουν τη φυσική τρίχα με διάφορους τρόπους, κυρίως μειώνοντας την υγρασία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.