Πεντικιούρ στο σπίτι: ο απόλυτος οδηγός

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι, άψογο πεντικιούρ χωρίς κόστος! 

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Αν και καμία από εμάς δεν μπορεί εύκολα ν’ αντισταθεί σ’ ένα άψογο πεντικιούρ, αρκετά συχνά ούτε ο χρόνος, ούτε και τα χρήματα περισσεύουν. Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς. Μάθε την τεχνική για μια τέλεια περιποίηση στο σπίτι και εξασφάλισε προσεγμένα πόδια, γρήγορα και οικονομικά.

Άπλωσε στα νύχια σου μια ειδική κρέμα για τα πετσάκια. Μούλιασε τα πόδια σε χλιαρό νερό, ώστε να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία του δέρματος.

Δώσε φόρμα στα νύχια, κόβοντάς τα ακριβώς στο όριο του δέρματος. Στη συνέχεια, λίμαρέ τα για να τελειοποιήσεις το σχήμα τους.

Χρησιμοποίησε ειδική κρέμα που μαλακώνει τα πετσάκια. Μ’ ένα ξύλινο εργαλείο τυλιγμένο στην άκρη με βαμβάκι, σπρώξε τα πετσάκια περιμετρικά στα νύχια.

• Χρησιμοποίησε τρίφτη ποδιών για να αφαιρέσεις τα σκληρά σημεία του πέλματος. Μούλιασε πάλι τα πόδια στο χλιαρό νερό.

• Σκούπισε τα πόδια σου και κάνε μασάζ σε όλη την περιοχή μέχρι τα γόνατα, με ένα ενυδατικό προϊόν σώματος ή μια μαλακτική κρέμα ποδιών. 

• Σε ένα κομμάτι βαμβάκι βάλε ασετόν και πέρασε προσεκτικά την επιφάνειά τους ώστε να φύγει κάθε ίχνος λιπαρότητας και να διατηρηθεί το χρώμα. Φόρεσε τα διαχωριστικά δακτύλων.     

• Άπλωσε ένα στρώμα διάφανη βάση. Συνέχισε με δύο στρώσεις από το βερνίκι της αρεσκείας σου, αφήνοντας ανάμεσά τους ένα διάστημα 4 λεπτών. Για καλύτερη εφαρμογή, άπλωσε τρεις πινελιές: μία στη μέση και δύο στα πλάγια. Ολοκλήρωσε με top coat για λάμψη και διάρκεια στο βερνίκι.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares