Skip to main content

DO IT YOURSELF

No more panda eyes: DIY συνταγές για να απαλλαγείς μια για πάντα

Bye bye μαύροι κύκλοι, σακούλες και πρηξίματα



 

Και ενώ το challenge της μάσκας συνεχίζεται, οι beauty addicts δεν τα παρατάμε εύκολα, ούτε και αποχωριζόμαστε την αγαπημένη συνήθεια του μακιγιάζ. Όσο τα χείλη παραμένουν καλυμμένα, τα μάτια γίνονται ο πρωταγωνιστής, με χιλιάδες νέα trend να κάνουν την εμφάνισή τους, προκειμένου να τονιστούν ακόμα περισσότερο. Μπλε, πράσινες, φούξια και neon σκιές, χρωματιστές βλεφαρίδες, αλλά και το all time classic eyeliner κυριαρχούν αυτή τη σεζόν, αναβαθμίζοντας το eye make up look. Ωστόσο, το εκφραστικό και σαγηνευτικό βλέμμα μοιάζει όνειρο απατηλό, όταν τα μάτια δεν είναι πραγματικά ξεκούραστα και οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάνουν την εμφανισή τους. Και επειδή όλες γνωρίζουμε πως υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που είναι πιο εξουθενωτικές από άλλες, με λιγότερο ύπνο και απρόσεκτη διατροφή, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το μάθουν και άλλοι. Ασφαλώς μια κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες σου πρέπει πάντα  να κατέχει εξέχουσα θέση στο boudoir σου, ωστόσο δραστικότερη λύση στις panta eyes days αποτελούν οι παρακάτω homemade μάσκες ματιών, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο d.t. στην κουζίνα σου.

 

 

DIY μάσκα ματιών με έλαιο αμυγδάλου

Το αμυγδαλέλαιο βοηθάει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια να γίνει πιο σφριγηλή και να ενυδατωθεί σε βάθος. Η τακτική χρήση του σε απαλλάσσει σύντομα και αποτελεσματικά από το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά του γλυκού έλαιο αμυγδάλου, 1/4 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς  

Ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο υλικά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Εφάρμοσέ  το κατευθείαν με τα δάχτυλα σου, κάνοντας ταμποναριστές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή κάτω από τα μάτια (σαν απαλό μασάζ). Αφήστε το για 20 λεπτά και αφαιρέστε το με ένα χαρτομάντιλο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

 

 

DIY μάσκα ματιών με πατάτα

Η πατάτα περιέχει φυσικά λευκαντικά συστατικά και βιταμίνη C, που βοηθάει στην βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας.

Θα χρειαστείς: 1 μικρή πατάτα, 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι

Κόψε μικρά κομματάκια την πατάτα και πολτοποίησε την στο multi. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε πολύ καλά. Άπλωσε την μάσκα με τα δάχτυλά σου γύρω από τα μάτια, ή εναλλακτικά τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα σε δύο cotton pad και εφάρμοσέ τα σε κλειστά μάτια. Άφησε την για 15 – 20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μπορείς να κάνεις αυτή την μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Plus tip: Αν δεν έχεις πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή σου, οι κομπρέσες αγγουριού, τα βρασμένα φακελάκια τσαγιού (πρόσεχε  να έχουν κρυώσει αρκετά) και το τζελ αλόης είναι το boost που χρειάζονται τα μάτια σου ώστε να δείχνουν και πάλι λαμπερά και ανανεωμένα.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.