Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αποτρίχωση στο σπίτι χωρίς ερεθισμούς

Απέφυγε τον πόνο και τις κοκκινίλες



 

Το γεγονός με τα κλειστά μαγαζιά και κέντρα αισθητικής, μας οδηγεί σιγά σιγά να στραφούμε σε πιο homemade λύσεις για τον καλλωπισμό μας. Γιατί όσο να πεις, μας αξίζει να δείχνουμε όμορφες και περιποιημένες όσο μένουμε σπίτι. Μια που άνοιξε ο καιρός και το γλυκό καλοκαιράκι είναι μπροστά μας, η σημερινή αποστολή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την αποτρίχωση στο σπίτι χωρίς τους ενοχλητικούς ερεθισμούς και τα αντιαισθητικά σημάδια.

Είσαι έτοιμη να κάνεις αποτρίχωση σαν επαγγελματίας; Γιατί εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και δοκιμάσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να ξεφορτωθείς αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε κάθε περιοχή. Πρώτον, πρέπει να θυμάσαι πως δεν είναι όλες οι μέθοδοι κατάλληλες για κάθε περιοχή του σώματος, αλλά:

Κερί και χαλάουα: Για όλο το σώμα. Αν αντέχεις τον πόνο, το κερί (κρύο ή ζεστό) αποτριχώνει όλο το σώμα με αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 28 μέρες. Πρόσεξε όμως καλά τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ξυραφάκι: Για πόδια. Γρήγορη και σχετικά ανώδυνη λύση για το ξύρισμα των ποδιών είναι το ξυραφάκι, απλώς μετά οι τρίχες βγαίνουν συνήθως λίγο πιο σκληρές και άγριες. Μην το παρακάνεις όμως γιατί το συχνό ξύρισμα με ξυράφι μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα σου φλεγμονή.

Κρέμα αποτρίχωσης: Για το μουστάκι ή τις μασχάλες. Είναι ιδανική για μικρές περιοχές αρκεί να μην την αφήνεις περισσότερο από όσο πρέπει. Δρα ακόμα και σε πολύ κοντές τρίχες ενώ η απαλότητα διαρκεί έως και μια εβδομάδα.

Συσκευή αποτρίχωσης: Πόδια, χέρια, μασχάλες. Είναι κατάλληλη για μεγάλες επιφάνειες και συνίσταται κυρίως μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί.

 

 

Με αυτά τα tips θα αποφύγεις τους ερεθισμούς:

1. Πριν και μετά την αποτρίχωση: Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το ξυραφάκι σου, θα πρέπει αρχικά να το απολυμάνεις. Κάνε ντους με ζεστό νερό ώστε να ανοίξουν οι πόροι, ενώ μόλις τελειώσεις με το ξύρισμα ρίξε κρύο νερό για να σφίξουν ξανά. Άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή ένα ξηρό λάδι, ώστε να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου.

2. Μην ξεχνάς την απολέπιση: Το προηγούμενο βράδυ πριν την αποτρίχωση (με οποιοδήποτε μέθοδο) φρόντισε να κάνεις απολέπιση για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα αλλά και για να έχεις σούπερ απαλή επιδερμίδα μετά. 

3. Η βρεφική πούδρα βοηθάει. Αφού έχεις πάρει την «σκληρή» απόφαση να κάνεις αποτρίχωση με ταινίες κεριού, πριν ξεκινήσεις ρίξε λίγη βρεφική πούδρα στην περιοχή για να απορροφήσει την υγρασία. Με τον τρόπο αυτό, ο ερεθισμός μειώνεται αισθητά.

 

 

4. Αποτρίχωση στο μπικίνι ή την ευαίσθητη περιοχή: Είτε με κερί, είτε με ξυράφι, καλό θα ήταν να τις κοντύνεις προσεκτικά, με ένα μικρό ψαλιδάκι νυχιών, το οποίο θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και δεν θα το χρησιμοποιεί κανένας άλλος. Φυσικά θα το απολυμαίνεις πριν από κάθε χρήση. Φρόντισε να μην τις κόβεις πάρα πολύ όμως, αν πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση με κερί.

5. Η θαυματουργή αλόη: Μετά από κάθε αποτρίχωση, δοκίμασε να εφαρμόζεις στην περιοχή αλόη, η οποία καταπραΰνει το δέρμα ενώ μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής.

6. Το μυστικό για να μειώσεις τον πόνο….(μουσική αγωνίας)….να μην καταναλώσεις καφεΐνη κατά την διάρκεια της ημέρας που θα κάνεις την αποτρίχωση. Ως γνωστόν η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης