Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με μέλι

Bonus: 4 επιπλέον συνταγές για καθαρό, λαμπερό δέρμα



Εάν υπάρχει ένα φυσικό συστατικό για να αποθηκεύσετε στο ράφι ομορφιάς σας, ας κάνουμε μια διακριτική πρόταση: το μέλι. Μπορείτε να βρείτε το χυμό της μέλισσας σε οτιδήποτε, από μια μάσκα μαλλιών, ένα καθαριστικό προσώπου, ακόμα και μια εντελώς φυσική ενυδατική κρέμα – δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει το αυτό το φυσικό χρυσάφι.

Θεωρήστε το μέλι τον απόλυτο σούπερ σταρ DIY, που μπορείτε να προσθέσετε σε σχεδόν οποιαδήποτε θεραπεία. Ας ξεκινήσουμε όμως με το πιο απλό: μια μάσκα προσώπου με μέλι ενός συστατικού. Φτιάχνεται εύκολα και τα οφέλη είναι εξίσου γλυκά.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με μέλι.

Μια μάσκα προσώπου με μέλι είναι πραγματικά τόσο απλή όσο ακούγεται: Πάρτε λίγο ακατέργαστο μέλι ή μέλι Manuka και θα έχετε στον εαυτό σας μια μάσκα ποιότητας σπα αμέσως. Η χρήση μελιού από μόνη της είναι πραγματικά μια αποτελεσματική θεραπεία καθαρισμού, θρέψης και αναζωογόνησης του δέρματος. Αυτό οφείλεται στο ότι το μέλι, ειδικά της ποικιλίας Manuka, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που ηρεμούν το δέρμα και μπορούν να κρατήσουν μακριά τα σπυράκια.

Με όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει το μέλι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορείτε απλώς να επενδύσετε σε ένα βάζο με το κατ' ευθείαν και να το ρίξετε.

Δείτε πώς να το κάνετε σωστά:

Εφαρμόστε μια ομοιόμορφη στρώση ωμού ή μελιού Manuka σε βρεγμένο δέρμα.

Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ξεπλένεται πολύ πιο εύκολα από όσο θα περιμένατε. Δεν κολλάει καθόλου όταν προσθέτετε νερό.

Μετά το ξέπλυμα, ακολουθήστε με κρέμα ή λάδι για να σφραγιστεί η υγρασία.

Όσον αφορά το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μάσκα, αρκεί να το κάνετε μερικές φορές την εβδομάδα. Παρόλο που σίγουρα δεν θα βλάψει να καταναλώνετε κάθε μέρα, δεν είναι απαραίτητο να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μόλις 20 λεπτά μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετά: Θα εξακολουθεί να παρέχει όλα αυτά τα οφέλη για την τόνωση του δέρματος.

Δεν είναι επίσης τόσο απαραίτητο να αφήσετε τη θεραπεία όλη τη νύχτα. Αν και σίγουρα μπορείτε, αν αισθάνεστε τόσο διατεθειμένοι, απλά να ξέρετε ότι δεν παρέχετε στο δέρμα σας επιπλέον οφέλη. Ούτως ή άλλως, η παχιά και κολλώδης υφή του μελιού μπορεί να σας αφήσει με αρκετή ακαταστασία το πρωί, εκτός αν μπορείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα όλη τη νύχτα...

4 μάσκες προσώπου με μέλι για καθαρό, λαμπερό δέρμα.

Σίγουρα, μια μάσκα προσώπου με μέλι είναι μια απλή μάσκα ενός συστατικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε κάποια πρόσθετα για έξτρα οφέλη. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να αναβαθμίσετε τη μάσκα μελιού σας, για οποιαδήποτε ανησυχία για την περιποίηση του δέρματος έχετε:

Μάσκα λάμψης με κουρκουμά, μέλι και λεμόνι

Ο κουρκουμάς και το λεμόνι είναι εκπληκτικά για τη λεύκανση του δέρματος: Ο κουρκουμάς (και το ενεργό του συστατικό, η κουρκουμίνη) έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, ενώ το λεμόνι έχει αρκετό μερίδιο βιταμίνης C – ιδανικό για το ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων.

Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα, συνδυάστε 1 κ.σ. μέλι ωμό ή Manuka, 1 κουτ. αλεσμένο κουρκουμά και ½ κουτ. από χυμό λεμονιού. Απλώστε και αφήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει η μάσκα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο

Αυτή η θρεπτική μάσκα έχει απόλυτη πολυτέλεια: Η προσθήκη ενός φυσικού λαδιού στη μάσκα μελιού σας μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην κολλώδη και εφαρμογή του μελιού, αλλά τα φυσικά έλαια είναι μαλακτικά που περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων, τα οποία ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα. Το αποτέλεσμα; Μια ελαφριά μάσκα γεμάτη αντιοξειδωτικά για την υγεία του δέρματος. Μη διστάσετε να επιλέξετε οποιοδήποτε λάδι εδώ (καρύδα, jojoba, argan – η λίστα συνεχίζεται), αλλά το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα καλό για το ξηρό δέρμα και περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε . Απλά ανακατέψτε τα δύο μαζί μέχρι να ενωθούν και μετά αφήστε τα για 20 λεπτά.

Μάσκα απολέπισης με γιαούρτι και μέλι

Το γιαούρτι είναι γεμάτο με γαλακτικό οξύ –ένα χημικό απολεπιστικό εγκεκριμένο για το ευαίσθητο δέρμα– το οποίο αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ευκολία. Όταν προσθέτετε μέλι στο μείγμα, γίνεται ακόμα πιο απαλό και ενυδατικό: Απλώς συνδυάστε 1 κ.σ. από ψιλοτριμμένο πλιγούρι, 1 κουτ. μέλι ωμό ή Manuka, και 1 κουτ. γαλακτοκομικό ή μη γιαούρτι με πλήρη λιπαρά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια πάστα, στη συνέχεια απλώνετε και αφήνετε για 15 λεπτά.

Καταπραϋντική μάσκα μέντας, μελιού και αλόης

Αν ψάχνετε για μια διασκεδαστική, καλοκαιρινή επιλογή που θυμίζει κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα, αυτή η αναζωογονητική μάσκα ουσιαστικά φωνάζει το όνομά σας. Τόσο η αλόη όσο και το ροδόνερο είναι εξαιρετικά συστατικά που καταπραΰνουν και εξισορροπούν το δέρμα, και μπορούν να δαμάσουν κάθε φλεγμονή που έχετε (αισθάνεστε ιδιαίτερα όμορφα μετά τον ήλιο). Δοκιμάστε αυτό το μείγμα κατά την επόμενη αυτοσχέδια βραδιά σας στο σπα: Πολτοποιήστε 2 έως 4 φύλλα μέντας και ανακατέψτε με 2 μέρη μέλι, 2 μέρη τζελ αλόης και μερικούς ψεκασμούς ροδόνερου. Αφήστε το να δράσει για έως και 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τη θάλασσα

Συμβουλές ηλιοπροστασίας και «δώρο» μια DIY after sun μάσκα

DO IT YOURSELF

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις το δέρμα και τα μαλλιά σου μετά την παραλία

Βασικές κινήσεις για το απαραίτητο pampering μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό

DO IT YOURSELF

Ροδόνερο για το πρόσωπο – τα πολύτιμα οφέλη του

7 αντιγηραντικές μάσκες προσώπου για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral