Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 


Ρόμυ Μελάνι

Ο Γάλλος ιερέας που είχε βοηθήσει τους τραυματισμένους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν το 2015, φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής στο έργο των πυροσβεστών στην φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων.
Το «πιο πολύτιμο κειμήλιο»,  απ το εσωτερικό της Notre Dame to ακάνθινο στεφάνι του Χριστού, σώθηκε χάρη στον πατέρα Φουρνιέ. Ο Jean-Marc Fournie  είναι ιερέας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μπήκε μαζί με τους πυροσβέστες στον ναό, αψηφώντας τον κίνδυνο.

fourniemesa.jpg

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του 15ου προαστίου του Παρισιού Φιλίπ Γκουτζόν και σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο ιερέας ονόματι Ζαν Μαρκ Φουρνιέ επέμενε να εισέλθει στο φλεγόμενο κτίριο, παρά του ότι ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο την δεδομένη στιγμή.
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ετιέν Λοραγιέρ του καθολικού τηλεοπτικού δικτύου KTO «μπήκε με τους πυροσβέστες μέσα στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων για να σώσει το ακάνθινο στεφάνι και τα Τίμια Δώρα την ώρα που οι φλόγες είχαν ζώσει τον καθεδρικό».
Ο Fournier είχε γίνει και πάλι πρώτο θέμα στις ειδήσεις κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν το 2015 όταν είχε περιθάλψει τους τραυματίες που δέχθηκαν τα πυρά των τρομοκρατών και θεάθηκε να προσεύχεται πάνω από τους νεκρούς.

 

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό

ΑΡΘΡΑ

Γροθιά στο στομάχι τα σκίτσα με την φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων.

850 χρόνια ιστορία έγιναν στάχτη μέσα σε οκτώ ώρες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.