Skip to main content

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Michel Legrand Orchestra - Sally Stevens - Ask Yourself Why

Για μια πισίνα κοντά στο Saint Tropez...



H Marianne και ο Jean - Paul κάνουν διακοπές στην βίλα ενός φίλου κοντά στο Saint Tropez. Όταν ο πρώην εραστής της Marianne, Harry, θα τους επισκεφθεί μαζί με την κόρη του οι ισορροπίες στην σχέση τους θα διαταραχθούν. 

To 1969 o Jacques Deray σκηνοθέτησε ένα φανταστικό καστ (Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet και την πιτσιρίκα ακόμη, Jane Birkin) στην ταινία «Η Πισίνα», ένα δυνατό φιλμ για την ζήλια και την κτητικότητα, χτισμένο πάνω σε μία υπέροχα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. 

Το soundtrack της ταινίας έχει την υπογραφή του Γάλλου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Michel Legrand (βραβευμένου με Όσκαρ Μουσικής για το τραγούδι "The Windmills Of Your Mind"). Το κομμάτι "Ask Yourself Why" όμως δεν έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Legrand, αλλά από το δίδυμο των Alan & Marilyn Bergman και έχει ξαναπαιχτεί εδώ από την ορχήστρα του διάσημου συνθέτη και την φωνή της Sally Stevens, ενώ ακούγεται σε μία από τις πιο καθοριστικές σκηνές του φιλμ. Καταφέρνοντας να κάνει ακριβώς αυτό που οφείλει να κάνει κάθε κομμάτι κινηματογραφικής μουσικής στον κόσμο: να ολοκληρώσει άψογα την σκηνοθετική και σκηνογραφική ματιά, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στις ερμηνείες των ηθοποιών, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι είναι το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσες να ακούσεις την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Για σήμερα μόνο, λοιπόν, αυτή η στήλη ζητάει το δικαίωμα να υιοθετήσει σαν δεύτερο όνομα το «Σήμερα βλέπουμε...». Δες αυτή την ταινία... Θα 'ρθω να σε εξετάσω. 

{videobox}RmtjblnTp40{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Rihanna ft. Drake - Work

Το πρώτο δείγμα από το "ANTI"...

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

The Last Shadow Puppets - Bad Habbits

Οι Μαριονέτες επιστρέφουν!

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Roy Orbinson - Only The Lonely

Mαθήματα ερμηνείας...

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη