Skip to main content

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Pulp - Cocaine Socialism

Ένα b-side, μα τι b-side!



Έχοντας αφήσει πίσω τους την τεράστια επιτυχία του "Different Class" και δύο από τα εμβληματικότερα τραγούδια της δεκαετίας του '90 ("Common People", "Disco 2000"), ο Jarvis Cocker και η παρέα του προχώρησαν ευθεία προς ένα διαφορετικό άλμπουμ. Το "This Is Hardocore" κυκλοφόρησε το 1998 και δεν ήταν σπουδαίο και μαζικό όσο ο προκάτοχος του. Ήταν, όμως, στιχουργικά τολμηρό και μουσικά γενναίο.

Την ίδια στιγμή, μας άφησε παρακαταθήκη ένα από τα πιο άγνωστα στους περισσότερους κομμάτια των Pulp, ένα δυναμικό "Cocaine Socialism", το οποίο αν και δεν βρήκε μια θέση στον δίσκο έγινε b-side στο σιγκλάκι του "A Little Soul", δείχνοντας έναν διαφορετικό και πιο λοξό δρόμο στην πολιτική σκέψη και στον κοινωνικό προβληματισμό όπως τον βιώνουμε στην ποπ μουσική. Πετυχαίνοντας, όμως, και κάτι απλούστατο μα πολύ σημαντικό: να σε κάνει να θέλεις να το χορέψεις κάποια ξημερώματα, μόνη σου σε ένα άδειο μπαρ, ξορκίζοντας από μέσα σου όλους τους δαίμονες που σε κρατάνε πίσω. 

{videobox}kUg71Gm9FIo{/videobox}

 

Διαβάστε επίσης

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Rihanna ft. Drake - Work

Το πρώτο δείγμα από το "ANTI"...

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

The Last Shadow Puppets - Bad Habbits

Οι Μαριονέτες επιστρέφουν!

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ...

Roy Orbinson - Only The Lonely

Mαθήματα ερμηνείας...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30