Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή για Βελούδινο ρυζόγαλο με σάλτσα φράουλας και ζελέ ρακόμελο



Ένα ρυζόγαλο ξεχωριστό, με πλούσια υφή κι αρώματα αλλά και ξεχωριστή εμφάνιση. Το ρύζι κρατάει ελαφρά και το νιώθεις στο δόντι, η κρέμα του είναι πραγματικά βελούδινη κι ελαφρά αρωματισμένη με μπαχαρικά. Η επικάλυψη με τη σάλτσα φράουλας και το ζελέ ρακόμελου το ανεβάζει σε άλλο επίπεδο. Ένα επιδόρπιο από τα πολύ αγαπημένα μου!

Υλικά για 5 μερίδες

Για το ρυζόγαλο

    60γρ. ρύζι γλασέ
    180γρ. νερό
    300ml γάλα αγελαδινή ή κατσικίσιο
    300ml κρέμα γάλακτος
    1 ξύλο κανέλας
    1 αστεροειδή γλυκάνισο
    60γρ. ζάχαρη
    15γρ. κορνφλάοουρ
    1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλας

    200γρ. φράουλες καθαρισμένες
    100γρ. ζάχαρη

Για το ζελέ ρακόμελου

    150γρ. τσικουδιά
    50γρ. μέλι
    ½ ξύλο κανέλας
    3 γαρύφαλλα
    5γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

    Για το ζελέ ρακόμελου: Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βάζετε την τσικουδιά με το μέλι και τα μπαχαρικά σε μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Ανακατεύετε με κουτάλι να διαλυθεί το μέλι και πριν πάρει βράση κατεβάζετε το μπρίκι από τη φωτιά.
    Μετά από λίγο στύβετε τις ζελατίνες και τις ανακατεύετε στο ρακόμελο να διαλυθούν. Περνάτε το ζελέ από σίτα και αφήνετε να κρυώσει και να πήξει μέσα σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος.
    Για τη σάλτσα της φράουλας: Βράζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό και τις πολτοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα.
    Για το ρυζόγαλο: Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο να πάρουν βράση.
    Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να κρυώσει και να αρωματιστεί.
    Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με το ρύζι και το αλάτι να βράσουν. Όταν το ρύζι πιει το νερό προσθέτετε το αρωματισμένο γάλα περνώντας το από σουρωτήρι και τη ζάχαρη.
    Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.
    Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια. και το αφήνετε να κρυώσει πριν το βάλετε ψυγείο.
    Σερβίρετε το ρυζόγαλο με μια καλή κουταλιά σάλτσα φράουλας και ένα κουτάλι από πάνω με ψιλοκομμένο ζελέ από ρακόμελο.

 

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Philip Seymour Hoffman «Αυτή είναι η μόνη ζωή που έχετε»

Γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1967 αλλά βιάστηκε να φύγει παρά την επιτυχημένη του πορεία

BLOGS

Το The Bear δεν είναι η καλύτερη σειρά στην τηλεόραση

Ο τρίτος κύκλος της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς που βλέπουμε στο Disney+, αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral