Skip to main content

BLOGS

Sweetly by Ioanna Stamoulou

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της την συνταγή για Βελούδινο ρυζόγαλο με σάλτσα φράουλας και ζελέ ρακόμελο



Ένα ρυζόγαλο ξεχωριστό, με πλούσια υφή κι αρώματα αλλά και ξεχωριστή εμφάνιση. Το ρύζι κρατάει ελαφρά και το νιώθεις στο δόντι, η κρέμα του είναι πραγματικά βελούδινη κι ελαφρά αρωματισμένη με μπαχαρικά. Η επικάλυψη με τη σάλτσα φράουλας και το ζελέ ρακόμελου το ανεβάζει σε άλλο επίπεδο. Ένα επιδόρπιο από τα πολύ αγαπημένα μου!

Υλικά για 5 μερίδες

Για το ρυζόγαλο

    60γρ. ρύζι γλασέ
    180γρ. νερό
    300ml γάλα αγελαδινή ή κατσικίσιο
    300ml κρέμα γάλακτος
    1 ξύλο κανέλας
    1 αστεροειδή γλυκάνισο
    60γρ. ζάχαρη
    15γρ. κορνφλάοουρ
    1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλας

    200γρ. φράουλες καθαρισμένες
    100γρ. ζάχαρη

Για το ζελέ ρακόμελου

    150γρ. τσικουδιά
    50γρ. μέλι
    ½ ξύλο κανέλας
    3 γαρύφαλλα
    5γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

    Για το ζελέ ρακόμελου: Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βάζετε την τσικουδιά με το μέλι και τα μπαχαρικά σε μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Ανακατεύετε με κουτάλι να διαλυθεί το μέλι και πριν πάρει βράση κατεβάζετε το μπρίκι από τη φωτιά.
    Μετά από λίγο στύβετε τις ζελατίνες και τις ανακατεύετε στο ρακόμελο να διαλυθούν. Περνάτε το ζελέ από σίτα και αφήνετε να κρυώσει και να πήξει μέσα σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος.
    Για τη σάλτσα της φράουλας: Βράζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό και τις πολτοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα.
    Για το ρυζόγαλο: Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο να πάρουν βράση.
    Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να κρυώσει και να αρωματιστεί.
    Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με το ρύζι και το αλάτι να βράσουν. Όταν το ρύζι πιει το νερό προσθέτετε το αρωματισμένο γάλα περνώντας το από σουρωτήρι και τη ζάχαρη.
    Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.
    Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια. και το αφήνετε να κρυώσει πριν το βάλετε ψυγείο.
    Σερβίρετε το ρυζόγαλο με μια καλή κουταλιά σάλτσα φράουλας και ένα κουτάλι από πάνω με ψιλοκομμένο ζελέ από ρακόμελο.

 

Πηγή: sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 22 Απριλίου

Φροντίστε να περνάτε καλά και όχι να έχετε ενοχές

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση