Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: To νέο blog της Parenting Coach Νάντιας Γεωργίου

Μαμά σ’αγαπάω


Νάντια Γεωργίου

«Μαμά». «Ναι, αγάπη μου». «Για έλα λίγο να δεις τι κάνω». Μετά από 30 δεύτερα… «Μαμά θα μου κάνεις χυμό»; «Μαμά τελείωσα». «Μαμά θα μου διαλέξεις εσύ μπλούζα σήμερα; «Μαμά πότε θα πάμε στη γιαγιά»; «Μαμά να σου πω τι έκανε σήμερα η Μελίνα στο σχολείο»; «Μαμά πεινάω». «Μαμά έλα να σου πω». «Μαμά που είναι το κίτρινο παντελόνι μου»; …. Και στην αρχή είσαι: «ναι, αγάπη μου», «έρχομαι μωρό μου», «ναι, ναι, σ’ ακούω», «ναι, δεν μπορώ τώρα, πλένω τα φρούτα μας». Μετά από λίγο απαντάς με μια φωνή όχι και τόσο γλυκιά και ήρεμη πλέον «σου είπα κάνω δουλειές». «Ναι, μόλις τελειώσεις θα έρθω». «Μιλάω στο τηλέφωνο». «Μα τι θέλεις πάλι»; Και φτάνει κάποια στιγμή, μετά από πολλά απανωτά «μαμά», που λες «ναιιιι» με μια αγριοφωνάρα, περιμένοντας να ακούσεις άλλο ένα «θέλω», άλλο ένα «έλα». Και τότε είναι που σου λέει «μαμά σ ’αγαπάω» και εσύ μένεις με το βλέμμα απλανές προσπαθώντας να κάνεις τον τόνο της φωνής σου πιο γλυκό λέγοντας του «κι εγώ αγάπη μου».
Και αισθάνεσαι και άσχημα που το παιδί σου σου είπε τη μαγική λέξη ενώ εσύ ήσουν έτοιμη να αγριέψεις ακόμα περισσότερο τη φωνή σου αφού δεν καταλαβαίνει ότι έχεις κι εσύ πράγματα να κάνεις. Πως το διαχειρίζεσαι; Με υπομονή και χιούμορ.  Και πολλή πολλή αγάπη. Όπως λέει και μια πελάτισσά μου που με δυο παιδιά στο πανεπιστήμιο το έχει φιλοσοφήσει το θέμα: « Όταν ακούω «μαμά» δεν περιμένω πιά να ολοκληρώσουν την φράση τους. Στο τρίτο συρτάρι δεξιά τους απαντάω».  

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να διαβάσεις σε άρθρο ή το έχεις απορία θα χαρώ πολύ να σου απαντήσω, όπως και για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου