Skip to main content

BLOGS

All You Xmas Movie List

Πάτα play στις πιο christ­mas ταινίες και συνέχισε να είσαι σε εορταστικό mood



Δεν γίνονται Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικες ταινίες. Είναι τόσο must όσο τα μελομακάρονα, μπορεί και περισσότερο απ' αυτά!. Οι ταινίες των Χριστουγέννων που λατρεύεις κάθε χρόνο τέτοια μέρα να βλέπεις σαν πεντάχρονο που περιμένει το 'Αγιο Βασίλη, σε χαλαρώνουν και είναι το προσωπικό σου μελό των γιορτών. Είναι μελιστάλαχτες, έχουν παιδικότητα, είναι ηθικοπλαστικά διδακτικές αλλά εσένα σου αρέσουν τρελά. Ζεσταίνουν το σπίτι όπως μια όμορφη διακόσμηση, τις χαζεύεις ακόμα και μόνη σου,  τρώγοντας το γλυκό που έμεινε από χθες στο ψυγείο μέχρι να σε πάρει γλυκά ο ύπνος.

'Αλλωστε όσο μεγαλώνουμε, το Χριστούγεννα στην ουσία δεν υπάρχουν. Τα φτιάχνουμε μόνοι μας.

Η παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε για σένα είναι προβλέψιμη (ίσως και όχι). Τολμάει, όμως, να μην περιέχει το Home Alone γιατί το βαρεθήκαμε αλλά γιατί κάνει επιλογές στο πνεύμα των γιορτών.

Το φαν-τα-στι-κό  "It's A Wοnderful Life". O τύπος τα χάνει όλα μέχρι να αναθεωρήσει και να καταλάβει πως η ευτυχία είναι δίπλα του και δεν την βλέπει... (τα χαρτομάντηλα θα σου χρειαστούν).

To "Τhe Holiday" (2006) είναι η απόλυτη κομεντί Χριστουγέννων όπου δύο γυναίκες ανταλλάσσουν σπίτια για να πάνε κόντρα στη μοίρα που τις θέλει μόνες και χωρισμένες εν όψει γιορτών. Το αποτέλεσμα είναι μούρλια όπως και ο Jude Law σε αυτή την ταινία που θα σου λιώσει την καρδιά.

To 1990 o Τim Βurton φτιάχνει την απόλυτη αντι-Xmas ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης" με πρωταγωνιστές τον Johny Depp και την υπέροχη τότε Winona Ryder. Το love story είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο dark που έχουμε δει σε ταινία που έχει σαν αφορμή τα Χριστούγεννα. Η αισθητική του φιλμ έγραψε ιστορία.

H μοντέρνα εκδοχή του Σκρούτζ είναι στέλεχος διαφημιστικής και πολέμιος των Χριστουγέννων. Και αυτός όπως ο κλασικός Σκρουτζ, στο πρόσωπο του Βill Murray θα αντιμετωπίσει τα τρία πνεύματα που θα του μάθουν όλα από ένα μάθημα. Η κωμωδία "Scroodged" (1988) είναι εγγύηση μόνο και μόνο γιατί τον άκαρδο Σκρουτζ που απολύει κόσμο παραμονή Χριστουγέννων, τον παίζει ο Murray.

Mπορεί να δεις κρυφά το animation "Τhe Polar Express" αλλά, σίγουρα, θα το δεις ακόμα μία φορά. Γιατί το τρένο που σε πάει στη χώρα του Αϊ Βασίλη, ήταν και το δικό σου παιδικό όνειρο.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει