Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Mπαμπάδες ετών...2

 

Eσύ πόσα "παιδιά" έχεις σπίτι;


Νάντια Γεωργίου

Θα σου έχει συμβεί και σίγουρα όχι μία μόνο φορά να τσακώνεται το παιδί σου με τον άντρα ή τον σύντροφό σου. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Για κάτι τουλάχιστον ασήμαντο ή για κάτι όντως πολύ σοβαρό. Και μεν το παιδί σου είναι μικρό, ας πούμε  5-6-7 χρόνων, ο σύντροφός σου όμως ενήλικος και αρκετά μάλιστα.
Αναρωτιέσαι ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ενήλικας. Γιατί ο ενήλικος σύντροφός σου φέρεται πραγματικά σαν δίχρονο. Το παίρνει προσωπικά και ξεσυνερίζεται το μικρό παιδί. Και διαπιστώνεις ότι δεν έχεις ένα μικρό παιδί αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχεις δύο. Ας μην μιλήσω για το παράδειγμα που εκείνη την ώρα δίνει στο παιδί του. Άλλη ιστορία αυτό.
Τι κάνεις λοιπόν; Παίρνεις μέρος στον καβγά; Μπαίνεις κι εσύ στη φασαρία να αποδώσεις δίκιο, να πάρεις το μέρος του ενός ή του άλλου, να τους χωρίσεις; Χωρίς συζήτηση ναι, αν υπάρχει βία. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, που είναι και το πιο συνηθισμένο, αν ανακατευτείς θα αναλάβεις έναν ρόλο, θα πάρεις μια ευθύνη που δεν σου ανήκει.
Θα προσπαθήσεις να βρεις εσύ τη λύση που σίγουρα δεν θα είναι αρεστή ούτε αποδεκτή από τον έναν από τους δύο. Θα σχηματιστεί έτσι ένα τρίγωνο λανθασμένης επικοινωνίας μεταξύ σας ενώ το παιδί σου θα πάρει άλλο ένα μη βοηθητικό παράδειγμα - πως να μην βρίσκει λύσεις μόνο του. «Και αν το παιδί μου έρθει κλαίγοντας και μου ζητήσει να το βοηθήσω, να μιλήσω εγώ για εκείνο στον μπαμπά του;» θα με ρωτήσεις.
Μπορείς να το βοηθήσεις συζητώντας μαζί του για αυτό που έγινε, για το πως θέλει να το διαχειριστεί, για το τι θέλει να πει στον μπαμπά του. Και να το διαβεβαιώσεις ότι θα είσαι δίπλα του να το υποστηρίζεις όταν τα λέει. Μπορεί να του είναι δύσκολο στην αρχή αλλά η δύναμη που θα πάρει και η εμπιστοσύνη που θα αρχίσει να αποκτά για τον εαυτό του είναι ανεκτίμητα δώρα ζωής.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο https://www.itsmylife.gr.  Γιατί η ζωή είναι δική σου!

Cover photo: Σκίτσο της Soosh απ' το βιβλίο "Ο Μπαμπάς μου" εκδόσεις Φουρφούρι
 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30