Skip to main content

BLOGS

Coronavirus Quotes: Tο γέλιο είναι ο νο1 μηχανισμός αντιμετώπισης

Γέλα με τις πιο δημοφιλείς αστείες αναρτήσεις μιας κυριολεκτικά αξέχαστης χρονιάς



 

 

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει υπάρξει καταστροφικό παγκοσμίως. Αυτό είναι κάτι στο οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε. Με την αύξηση των θυμάτων, τις ανησυχητικές συνεντεύξεις Τύπου, τις μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν και τις προβλέψεις για τον αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία ταυτόχρονα με την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, δεν μπορείς φυσικά να βρεις και πολλές θετικές ειδήσεις από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία.

Όμως, επειδή το χιούμορ και το γέλιο εξακολουθεί πάντα να είναι το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικό γιατροσόφι – συν του ότι είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται συνταγογράφηση είτε πρόκειται για σχεδόν φιλοσοφικά αποσπάσματα κορωνοϊού είτε για αστεία memes, εδώ είναι ένα δείγμα του τι υπάρχει εκεί έξω, για να αντλήσεις αν όχι αισιοδοξία για το μέλλον τουλάχιστον ένα κάποιο στιγμιαίο χαμόγελο.

 

 

Από επίσημες γελοιογραφίες σε μεγάλου κύρους εφημερίδες μέχρι αυτοσχέδια και ερασιτεχνικά posts τόσο το Instagram όσο και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από αναρτήσεις που για άλλη μια φορά αναδεικνύουν τον σαρκασμό, την παιγνιώδη στάση και τη διακωμώδηση ως υπερόπλα θετικής στάσης. Μερικοί έχουν χρησιμοποιήσει το χρόνο τους για να δοκιμάσουν και να γράψουν μελαγχολικές, επιβλητικές δηλώσεις, για να προσφέρουν κάποια λόγια ενθάρρυνσης, ενώ άλλοι είναι μόνο εδώ για τα LOLs, με μιμίδια coronavirus ή παρωδίες.

 

 


Στο κωμικό στόχαστρο βρέθηκαν σχεδόν τα πάντα – ή έστω όλα όσα θεωρείς σημαντικά. Η σχέση σου με τα κοινωνικά δίκτυα, οι εργασιακές σχέσεις, τα γκομενικά, οι καθημερινές σου συνήθειες. Κι εννοείται ότι παράλληλα με τη διάθεση αστεϊσμού γίνεται εμφανής η αγωνία και η προσπάθεια να διατηρηθεί μια αχτίδα αισιοδοξίας, καθώς το χιούμορ καταφέρνει να σε κάνει να διατηρείς την ψυχραιμία σου αλλά και γενικότερα μια περισσότερο νηφάλια αλλά και θετική στάση στα πράγματα.

 


Από τα zoom meetings μέχρι διάσημα έργα τέχνης, τίποτα δεν άφησαν στην ησυχία του τα κωμικά memes, σε μια ανελέητη απόπειρα παρωδίας αυτού που ζούμε τους τελευταίους μήνες, ως αντίδραση στην απίστευτη ψυχολογική πίεση που ασκεί στον καθένα η πανδημία, οι επιπτώσεις της, τα lockdown και κυρίως το γεγονός ότι ο ίδιος ο κωρονϊός έχει ανατρέψει σχεδόν όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα της ζωής, αποδεικνύοντας ότι τελικά η πραγματικότητα μερικές φορές μπορεί να είναι πιο τραβηγμένη από τα μαλλιά από οποιαδήποτε φαντασία που μέχρι πρόσφατα θα μπορούσε  να σου φαίνεται υπερβολική.

 


Στο σημείο εδώ ας θυμηθούμε τι ακριβώς σημαίνει το meme (που είναι λέξη ακροστιχίδα, καθώς βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων: Message, Evolution: Malleability, Effect)

 

meme:

Message/Μήνυμα: Πρέπει να υπάρχει ένα σαφώς προσδιορίσιμο, κεντρικό μήνυμα ή αναφορά που είναι κατανοητή και σχετική με κοινές γνώσεις ή εμπειρία.

 


Evolution/Εξέλιξη: Το meme δεν μπορεί να παραμείνει στατικό. Πρέπει να υιοθετηθεί και να αναμιχθεί από μια κοινότητα ανθρώπων που την αγκαλιάζουν.

 


Malleability/Ευελιξία: Πρέπει να βοηθήσει στη δική του εξέλιξη έχοντας καθορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να αλλάξουν διατηρώντας και διατηρώντας κάποια ομοιότητα του αρχικού μηνύματος.

 


Effect/Εφέ: Πρέπει να φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο δημοτικότητας και κατανόησης, διαφορετικά το μήνυμα δεν θα έχει σημασία. Ίσως το πιο σημαντικό μέρος του meme είναι το κατά πόσο μπορεί να γίνει viral και να έχει μεγάλη απήχηση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.