10 έργα του Charles Leval που θα βρεις στους δρόμους του Παρισιού είναι ικανά να σου κάψουν το μυαλό

Θα σε κάνουν να προβληματιστείς ή να γελάσεις εντελώς αβίαστα

Κατερίνα Ανδρομιδά

Με έργα που ξεχωρίζουν μόνο για την αισθητική τους και τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που περνούν χαρακτηρίζεται η τέχνη του Γάλλου καλλιτέχνη Charles Leval, γνωστός στο ευρύ κοινό και ως  Levalet. Θα συναντήσεις έργα του στα στενά του Παρισιού και ενδεχομένως να σε κάνουν να προβληματιστείς ή να γελάσεις εντελώς αβίαστα. Σχεδιασμένα στα ''κατάλληλα'' σημεία, σε ύψη που εντείνουν ακόμη πιο πολύ το σαρκασμό και τον έντονο κυνισμό που διακρίνουν τα έργα του. Άλλοτε αγγίζει αμφιλεγόμενα θέματα κι άλλοτε τη καθημερινή πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντάς τη το ίδιο ειρωνικά αλλά πολύ εύστοχα θέλοντας να καυτηριάσει το πόσο αδιάφορη είναι η ζωή μας αρκετές ώρες μες στη μέρα.

View this post on Instagram

A post shared by Levalet (@levalet.art)

Σε συνέντευξή του ο ίδιος είχε δηλώσει πως:   «Δεν ξεκίνησα να δουλεύω στους δρόμους, επειδή το ενδιαφέρον μου ήταν μόνο εκεί. Αυτό που ήθελα -και αυτό που παραμένει ο στόχος μου- είναι να δουλέψω με την πραγματικότητα και να παράγω τέχνη που είναι ευαισθητοποιημένη για τον περίγυρό της. Δεν θέλω απλά να δείξω μία εικόνα που είναι ικανοποιητική στα μάτια του κόσμου, αλλά να δημιουργήσω τέχνη που αποτελεί ένα μέσο μεσολάβησης, που γίνεται μέρος της εξωτερικής πραγματικότητας, με στόχο να την αλλάξει».

Κάτι που δεν θα συναντήσεις στα έργα του είναι τα έντονα χρώματα και ίσως κι αυτό από μεριάς του είναι ''σκηνοθετημένο''. Οι ουδέτερες αποχρώσεις του λευκού-μαύρου-γκρίζου στις οποίες κινούνται τα σχέδιά του μάλλον κάτι έχουν να πουν. Άλλωστε εναρμονίζονται αυτά τα χρώματα με το γκρίζο αστικό τοπίο. Σε κάθε περίπτωση παρατηρώντας για λίγο μέσα από τα μάτια του τα έργα του καταλαβαίνουμε ότι για εκείνον σημασία έχει το μήνυμα. Γι αυτό και τα έργα του συναντώνται σε σημεία που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares