Skip to main content

BLOGS

Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ μας δείχνει πώς είναι η ζωή όσων ξεκινούν το πόστο τους λίγο πριν την ανατολή του ήλιου

Είναι αυτό ένα challenge και για το δικό μας βιολογικό ρολόι;


Κατερίνα Ανδρομιδά

Το φωτογραφικό του ενδιαφέρον έχει ταυτότητα και το εν λόγω πρότζεκτ μετράει από το 2013. Φέτος, λόγω της πανδημίας μπήκε στον πάγο, όπως λέει ο ίδιος ο Brian Douglas στο Bored Panda, λόγω της πανδημίας. Όμως το υλικό που έχει συγκεντρώσει στη κάμερά του μέχρι στιγμήςμας φτάνει και μας περισσεύει. Ίσως πολλοί από εμάς ''συναντηθούμε'' πρώτη φορά με αυτόν τον κόσμο. Το πρότζεκτ στο οποίο έχει αφιερώσει τόσο χρόνο αφορά όλους εκείνους τους ήρωες (γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τους ονομάσουμε) των οποίων η καθημερινότητα ξεκινάει τουλάχιστον έξι ώρες νωρίτερα από αυτή του μέσου ανθρώπου.

Επαγγελματίες που ασχολούνται με τη κτηνοτροφία, βοηθοί οχημάτων σε ασθενοφόρα, νοσηλευτές, φουρνάρηδες, υπάλληλοι μεγάλων αλυσιδών σούπερ μάρκετ. Όλοι τους μοιράζονται κάτι κοινό. Τη συνήθειά τους να ξυπνούν λίγο μετά τις τέσσερις τη νύχτα (ή και νωρίτερα) ώστε να παρευρεθούν στο πόστο εργασίας τους. Ακούγεται πραγματικά βάρβαρο αλλά για εκείνους είναι τόσο συνηθισμένο, μα σκληρό, όσο το δικό μας οκτάωρο ωράριο ύπνου. Οι φωτογραφίες που έχει εξασφαλίσει ο Brian έχουν επίσης κάτι κοινό. Είναι τραβηγμένες μεσάνυχτα. Παρόλα αυτά η δουλειά του είναι εξαιρετική και μόνο δέος σου προκαλούν οι χαμογελαστές φιγούρες υπαλλήλων και άλλων εργαζομένων. 

Μπορεί αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ να είναι ένα challenge και για εμάς; Ο δωδεκάωρος ύπνος είναι σίγουρα πιο δελεαστικός αλλά ας σκεφτούμε όλες αυτές τις πρωινές ώρες που χάνουμε, κατά τις οποίες η φύση πραγματικά μεγαλουργεί. Ίσως παρατηρώντας αυτό το πρότζεκτ να γεννηθεί η επιθυμία και σε εμάς να αλλάξουμε τη ρότα στο βιολογικό μας ρολόι και να δούμε την άλλη πλευρά της πόλης μας λίγο μετά τις έξι το πρωί. Έχουμε να το κάνουμε άλλωστε από τον καιρό που γυρίζαμε τέτοιες ώρες σπίτι μας προ-κορωνοϊού!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Oscars 2024: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της Emma Stone στον Γιώργο Λάνθιμο μετά τη βράβευσή της

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Poor Things

BLOGS

«Αν χάνεις την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχεις ακόμα λίγη ψυχή να χάσεις» Charles Bukowski

Ο μεγάλος συγγραφέας και ποιητής Charles Bukowski πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.