Skip to main content

BLOGS

Ο Bernard Russo μεταμόρφωσε τα κατεβασμένα ρολά καταστημάτων στη Γαλλία σε έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφίες από καθημερινές στιγμές από ταξίδια του στο Ιράν, την Αίγυπτο και την Ιαπωνία


Κατερίνα Ανδρομιδά

Λίγους μήνες πριν οι δρόμοι στη Γαλλία ερήμωσαν μέσα σε μία νύχτα με τα μαγαζιά, τα καφέ και τις μπουτίκ να κατεβάζουν ρολά επ΄αόριστον. Οι δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή μεταμορφώθηκαν σε κάτι εντελώς άγνωστο που δεν θύμιζε σε τίποτα παλιές καλές εποχές. Γι' αυτό, οι καλλιτέχνες, σαν τον Bernard Russo, έχουν χρέος να βρίσκουν φωτεινές λύσεις και στις πιο σκοτεινές περιόδους της πραγματικότητας.

Πώς θα μας φαινόταν άραγε αν στα κατεβασμένα στόρια των καφέ του κέντρου, στις βιτρίνες των καταστημάτων στην Ερμού και στα θέατρα αντικρίζαμε φωτογραφίες από μνημεία, συναυλίες, γάμους και γενικά στιγμιότυπα που μαρτυρούν ζωή και όχι lockdown; Η ιδέα ανήκει στον Bernar Russo, ο οποίος δεν άντεχε να βλέπει τους δρόμους της πόλης του έρημους και άδειους κι έτσι αποφάσισε να τους μεταμορφώσει σε μία έκθεση φωτογραφίας «δρόμου». Φωτογραφίες από καθημερινές στιγμές που είχε εξασφαλίσει από ταξίδια του στο Ιράν, την Αίγυπτο και την Ιαπωνία. Η επιλογή του υλικού μόνο τυχαία δεν είναι αφού σε όλες τις φωτογραφίες, πρωταγωνιστικές είναι οι καθημερινές στιγμές που κάποτε βαριόμασταν θανάσιμα, μα τώρα μας λείπουν.

https://www.instagram.com/p/CKg8PPKhGid/

Να πούμε ότι η κίνηση του Bernar μας γυρνά αυθόρμητα λίγους μήνες πριν που ξεκίνησε κάτι σαν κίνημα από την Ιταλία, η οποία είχε πληγεί πιο πολύ από όλες τις χώρες λόγω της πανδημίας, όταν κάτοικοι πρόβαλαν τα βράδια σκηνές από ταινίες στους τοίχους πολυκατοικιών και άλλων κτιρίων. Πρωτοβουλίες σαν αυτή και του Bernar είναι αν μη τι άλλο συγκινητικές και μας δίνουν μία μικρή υπόσχεση πως ο κόσμος έχει τα φώτα να είναι ακόμη όμορφος και να μας εκπλήσσει.

https://www.instagram.com/p/CKXKKlrh4v3/

https://www.instagram.com/p/CH8kbASDYsM/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα