Μπορείς να φανταστείς παλιούς δίσκους βινυλίου να μεταμορφώνονται σε καμβάδες;

Ο David Irvine μας προκαλεί να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Ποιος δεν βαρέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ώστε να καταφέρει να αποφύγει να κάνει τα πιο παράταιρα πράγματα για να περάσει ο χρόνος του λιγότερο θλιβερά; Άλλοι μέτρησαν τα πλακάκια του μπάνιου τους, άλλοι έφτιαξαν λογαριασμό στο TikTok, άλλοι πειραματίστηκαν στις κουζίνες τους με κίνδυνο τη ζωή τους και σε άλλους ξύπνησαν μέσα τους ταλέντα που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι έχουν.

Ο David Irvine είναι το καλύτερο παράδειγμα για το τελευταίο αφού πήγε σε άλλη διάσταση την έφεσή του στη ζωγραφική και τα πινέλα. Δεν περιορίστηκε στο να δώσει ζωή σε έναν λευκό καμβά αλλά σε παλιούς δίσκους βινυλίου που πια είχαν καταστραφεί. Με στοιχεία το χιούμορ, με στόχο να μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα και με περιπαιχτική διάθεση κατάφερε να μετατρέψει παλιούς δίσκους σε καμβάδες που έχουν «πολλά να πουν». Αν το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός καλλιτέχνη είναι να σκέφτεται έξω από το κουτί, ο David το έχει αναπτυγμένο στο μέγιστο βαθμό και τα έργα που συνέλεξε και μας παρουσιάζει στο προσωπικό του σάιτ είναι η ζωντανή απόδειξη.

aaskala.jpg

Τα έργα του δεν προορίζονται μόνο για να χτίσουμε μία επικοινωνία με την τέχνη του αλλά και για να παρακινήσουν όλους όσους ασχολούνται με τον κόσμο της ζωγραφικής να βγάλουν προς τα έξω τη δημιουργικότητά τους χωρίς περιορισμούς. Ο David υπηρετεί με τον πιο παραγωγικό τρόπο τον σκοπό της τέχνης. Δεν προσπαθεί να εξηγήσει ή να δείξει κάτι συγκεκριμένο μέσα από τα έργα του. Αφήνει στη φαντασία του καθένα μας να σκεφτούμε όπως θέλουμε για τα έργα του και δίνει το έναυσμα να αφήσουμε στην άκρη τις ανασφάλειες για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για να παρουσιάσουμε την τέχνη μας. Δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη ώθηση χρησιμοποιώντας ή σωστότερα ζωντανεύοντας ξανά πράγματα που φαινομενικά είναι άχρηστα πια, όπως οι δίσκοι του, για να μας προκαλέσει κι εμάς να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους.

aanas.jpg

aaxsa.jpg

aasla.jpg

aaabsa.jpg

aalvs.jpg

aasnw.jpg

aadsa.jpg

aawes.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares