Skip to main content

BLOGS

Μπορείς να φανταστείς παλιούς δίσκους βινυλίου να μεταμορφώνονται σε καμβάδες;

Ο David Irvine μας προκαλεί να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους



 

Ποιος δεν βαρέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ώστε να καταφέρει να αποφύγει να κάνει τα πιο παράταιρα πράγματα για να περάσει ο χρόνος του λιγότερο θλιβερά; Άλλοι μέτρησαν τα πλακάκια του μπάνιου τους, άλλοι έφτιαξαν λογαριασμό στο TikTok, άλλοι πειραματίστηκαν στις κουζίνες τους με κίνδυνο τη ζωή τους και σε άλλους ξύπνησαν μέσα τους ταλέντα που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι έχουν.

Ο David Irvine είναι το καλύτερο παράδειγμα για το τελευταίο αφού πήγε σε άλλη διάσταση την έφεσή του στη ζωγραφική και τα πινέλα. Δεν περιορίστηκε στο να δώσει ζωή σε έναν λευκό καμβά αλλά σε παλιούς δίσκους βινυλίου που πια είχαν καταστραφεί. Με στοιχεία το χιούμορ, με στόχο να μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα και με περιπαιχτική διάθεση κατάφερε να μετατρέψει παλιούς δίσκους σε καμβάδες που έχουν «πολλά να πουν». Αν το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός καλλιτέχνη είναι να σκέφτεται έξω από το κουτί, ο David το έχει αναπτυγμένο στο μέγιστο βαθμό και τα έργα που συνέλεξε και μας παρουσιάζει στο προσωπικό του σάιτ είναι η ζωντανή απόδειξη.

aaskala.jpg

Τα έργα του δεν προορίζονται μόνο για να χτίσουμε μία επικοινωνία με την τέχνη του αλλά και για να παρακινήσουν όλους όσους ασχολούνται με τον κόσμο της ζωγραφικής να βγάλουν προς τα έξω τη δημιουργικότητά τους χωρίς περιορισμούς. Ο David υπηρετεί με τον πιο παραγωγικό τρόπο τον σκοπό της τέχνης. Δεν προσπαθεί να εξηγήσει ή να δείξει κάτι συγκεκριμένο μέσα από τα έργα του. Αφήνει στη φαντασία του καθένα μας να σκεφτούμε όπως θέλουμε για τα έργα του και δίνει το έναυσμα να αφήσουμε στην άκρη τις ανασφάλειες για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για να παρουσιάσουμε την τέχνη μας. Δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη ώθηση χρησιμοποιώντας ή σωστότερα ζωντανεύοντας ξανά πράγματα που φαινομενικά είναι άχρηστα πια, όπως οι δίσκοι του, για να μας προκαλέσει κι εμάς να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους.

aanas.jpg

aaxsa.jpg

aasla.jpg

aaabsa.jpg

aalvs.jpg

aasnw.jpg

aadsa.jpg

aawes.jpg

Διαβάστε επίσης

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος