Η σελίδα «Shipping Container World» θα σε κάνει να νιώσεις τύψεις για το σπίτι σου

Τι πιθανότητες άραγε υπάρχουν να επιλέξει κανείς σπίτι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον;

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κλείσεις οριστικά το προφίλ σου, άλλοι τόσοι για να συνεχίζεις να ξοδεύεις ημερησίως τουλάχιστον μία ώρα στην εφαρμογή και κάποιοι που σε κάνουν να χαίρεσαι που έχεις Instagram. Η σχέση των περισσότερων με την οικολογική συνείδηση είναι σε διάσταση από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους, άλλοι αποφάσισαν να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα κι άλλοι είναι ο ορισμός της. Αυτό ακριβώς το έργο προσπαθεί να συνεχίσει κι η σελίδα «Shipping Container World» στο Instagram η οποία μόνο δέος σου προκαλεί αφού η ενσυναίσθηση για τη φύση μοιάζει να αργοπεθαίνει στις ψυχές των περισσότερων.

View this post on Instagram

A post shared by Shipping Container World (@shippingcontainerworld)

Μία σελίδα που θα κινήσει υποψίες και θα δημιουργήσει μέχρι και ενοχές σε όσους ετοιμάζονται να χτίσουν σπίτι ή έχουν ρίξει ήδη το πρώτο μπετόν. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί τι κόστος έχει για τη φύση ένα σπίτι και συγκεκριμένα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη κατασκευή του. Η ιδέα για σπίτια-κοντέινερ, στο πρώτο άκουσμα τουλάχιστον, δεν ακούγεται ιδιαίτερα συναρπαστική ούτε αρκετά safe, όμως αυτή η σελίδα σε πείθει μετά τη πέμπτη φωτογραφία ότι αυτές οι κατασκευές σπιτιών ούτε έχουν να φοβηθούν τα ρίχτερ, είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να παραμένουν ζεστά τον χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι και ταυτόχρονα σε κάνουν αρωγό στον αγώνα για τη προστασία του περιβάλλοντος, της προϋπόθεσης δηλαδή για να συνεχίσεις να κατοικείς πάνω σ' αυτή τη γη.

Σελίδες σαν κι αυτή σε κάνουν να ελπίζεις και να νιώθεις μία μορφή ανακούφισης επιβεβαίωνοντας πως δεν μοιράζεσαι μόνο εσύ άγχη για την οικολογική καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας πλέον έχουν αρχίσει να φαίνονται και δεν βρίσκονται σε βιβλία γεωλογίας. Ελπίδα κατά κάποιο τρόπο σου δίνει και ο αριθμός των followers παρόλο που γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι παλεύουν ακόμη να εντάξουν μία συνήθεια τόσο απλή, όσο το να κατεβάζεις τα σκουπίδια, δηλαδή ξεχωριστό κάδο ανακύκλωσης στα σπίτια τους. Τι πιθανότητες άραγε υπάρχουν να επιλέξει κανείς σπίτι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον;About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares