Η ψυχική υγεία είναι σημαντική και το «Hearts of Growth» στο λέει με τον πιο όμορφο τρόπο

Το μήνυμα της σελίδας είναι το εξής: είναι οκ να μην αισθάνεσαι καλά.

Κατερίνα Ανδρομιδά

Αποτελεί θέμα-ταμπού ακόμη και σήμερα, άνθρωποι έρχονται σε δύσκολη θέση καθημερινά όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με άλλους που κάνουν πλάκα (;) πάνω στο θέμα ενώ οι προκαταλήψεις γύρω από ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικές διαταραχές είναι πολλές και εντελώς παράλογες. Η ψυχική υγεία για πολλούς θεωρείται κάτι δευτερεύον, κάτι άσχετο και εντελώς ξέχωρο από τη συνολική μας υγεία, ωστόσο μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα. Εάν το σώμα μας μπορούσε να απεικονιστεί σαν μία μηχανή πιθανότατα όλα να πήγαιναν εντελώς στραβά εάν δεν λειτουργούσε σωστά η ψυχή μας και το ανάποδο. Όλα θα πήγαιναν εξίσου άσχημα εάν κάτι δεν πήγαινε καλά με το σώμα μας. Μόνο ως δύο εντελώς ξεχωριστά συστήματα δεν μπορούμε να τα νοήσουμε τη ψυχή και το σώμα μας. Το ένα λειτουργεί για το άλλο.

Μπορεί στις μέρες μας να θεωρούνται σημαντικές (;) μόνο καμπάνιες με θέμα τη γονιμότητα, μπορεί τα πάνελ να θεωρούν σημαντικά μόνο πρόσωπα κύρους που διαφημίζουν τη γυναικεία ομορφιά μόνο ως αποτριχωμένη, όμως ευτυχώς υπάρχουν τα social media για να βλέπουμε προσπάθειες που πραγματικά αξίζουν τη προσοχή μας. Μία τέτοια ενέργεια είναι το προφίλ «Hearts of Growth» στο Instagram στο οποίο δε χωράει ούτε αυτοκριτική, ούτε κοινωνική κριτική, ούτε ενοχές. Το μήνυμα της σελίδας είναι το εξής: είναι οκ να μην αισθάνεσαι καλά. Όσες φορές έχουμε παρακολουθήσει συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις με θέμα τις ψυχικές διαταραχές, ενδεχομένως καταλήγουμε στο τέλος να αισθανόμαστε ακόμη πιο έντονο το πρόβλημά μας, αυτό το προφίλ μέσα από τα ιδιαίτερα σαρκαστικά κόμικ, σκοπεύει να σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα για αυτό.

Γιατί τι έχει ανάγκη να ακούσει κάποιος που η καθημερινότητά του αγγίζει σε δυσκολία το ολυμπιακό πρωτάθλημα; Ότι μπορεί, ότι τα κατάφερε και σήμερα και ότι έχει τη δυναμή να μπορεί και αύριο. Οι ενθαρρυντικές κουβέντες δεν είναι ούτε λόγια του αέρα όπως πολλοί νομίζουν, ούτε χάδια στα αυτιά. Όσα ακούμε είναι όσα αύριο θα σκεφτόμαστε δυνατά...

aabm.jpg

aahpu.jpg

erda.jpg

ersa.jpg

akmse.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares