Skip to main content

BLOGS

Η ψυχική υγεία είναι σημαντική και το «Hearts of Growth» στο λέει με τον πιο όμορφο τρόπο

Το μήνυμα της σελίδας είναι το εξής: είναι οκ να μην αισθάνεσαι καλά.



Αποτελεί θέμα-ταμπού ακόμη και σήμερα, άνθρωποι έρχονται σε δύσκολη θέση καθημερινά όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με άλλους που κάνουν πλάκα (;) πάνω στο θέμα ενώ οι προκαταλήψεις γύρω από ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικές διαταραχές είναι πολλές και εντελώς παράλογες. Η ψυχική υγεία για πολλούς θεωρείται κάτι δευτερεύον, κάτι άσχετο και εντελώς ξέχωρο από τη συνολική μας υγεία, ωστόσο μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα. Εάν το σώμα μας μπορούσε να απεικονιστεί σαν μία μηχανή πιθανότατα όλα να πήγαιναν εντελώς στραβά εάν δεν λειτουργούσε σωστά η ψυχή μας και το ανάποδο. Όλα θα πήγαιναν εξίσου άσχημα εάν κάτι δεν πήγαινε καλά με το σώμα μας. Μόνο ως δύο εντελώς ξεχωριστά συστήματα δεν μπορούμε να τα νοήσουμε τη ψυχή και το σώμα μας. Το ένα λειτουργεί για το άλλο.

Μπορεί στις μέρες μας να θεωρούνται σημαντικές (;) μόνο καμπάνιες με θέμα τη γονιμότητα, μπορεί τα πάνελ να θεωρούν σημαντικά μόνο πρόσωπα κύρους που διαφημίζουν τη γυναικεία ομορφιά μόνο ως αποτριχωμένη, όμως ευτυχώς υπάρχουν τα social media για να βλέπουμε προσπάθειες που πραγματικά αξίζουν τη προσοχή μας. Μία τέτοια ενέργεια είναι το προφίλ «Hearts of Growth» στο Instagram στο οποίο δε χωράει ούτε αυτοκριτική, ούτε κοινωνική κριτική, ούτε ενοχές. Το μήνυμα της σελίδας είναι το εξής: είναι οκ να μην αισθάνεσαι καλά. Όσες φορές έχουμε παρακολουθήσει συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις με θέμα τις ψυχικές διαταραχές, ενδεχομένως καταλήγουμε στο τέλος να αισθανόμαστε ακόμη πιο έντονο το πρόβλημά μας, αυτό το προφίλ μέσα από τα ιδιαίτερα σαρκαστικά κόμικ, σκοπεύει να σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα για αυτό.

Γιατί τι έχει ανάγκη να ακούσει κάποιος που η καθημερινότητά του αγγίζει σε δυσκολία το ολυμπιακό πρωτάθλημα; Ότι μπορεί, ότι τα κατάφερε και σήμερα και ότι έχει τη δυναμή να μπορεί και αύριο. Οι ενθαρρυντικές κουβέντες δεν είναι ούτε λόγια του αέρα όπως πολλοί νομίζουν, ούτε χάδια στα αυτιά. Όσα ακούμε είναι όσα αύριο θα σκεφτόμαστε δυνατά...

aabm.jpg

aahpu.jpg

erda.jpg

ersa.jpg

akmse.jpg

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα