Skip to main content

BLOGS

Ένα μικρό κορίτσι. Μία ΜΕΓΑΛΗ Ελπίδα.

Η μικρή Αμάλ συνεχίζει το ταξίδι της στα Γιάννενα



 

Η Μικρή Αμάλ, μια νεαρή προσφυγοπούλα, ξεκινά ένα ιδιαίτερο ταξίδι – μια επική περιπλάνηση που θα την οδηγήσει να διασχίσει την Τουρκία, και ολόκληρη την Ευρώπη. Για να βρει τη μητέρα της. Για να γυρίσει στο σχολείο. Για να ξεκινήσει μία νέα ζωή. Θα της το επιτρέψει ο κόσμος; Θα μπορέσει να καταφέρει αυτό που τώρα φαίνεται πιο αδύνατο από ποτέ;

Μετά την πρωτοφανή διεθνή επιτυχία της παράστασης The Jungle, η Good Chance σε συνεργασία με τους διεθνούς φήμης δημιουργούς της παράστασης War Horse, την Handspring Puppet Company, θα παρουσιάσει το πιο φιλόδοξο έργο της μέχρι στιγμής: The Walk  (Το Ταξίδι)  – ένα κινούμενο φεστιβάλ τέχνης και ελπίδας σε στήριξη των προσφύγων, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Amir Nizar Zuabi.

Το 2021, ξεκινώντας από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και φτάνοντας μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, Το Ταξίδι θα φέρει κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, κοινοτικές ομάδες και ανθρωπιστικές οργανώσεις για να δημιουργήσει ένα από τα πιο καινοτόμα και τολμηρά έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ.

https://www.instagram.com/p/CSy5ZOXICQL/

Η καρδιά του Ταξιδιού είναι η ‘Μικρή Αμάλ’, μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύοντας όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, η Μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Σε αυτή την περίοδο τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, Το Ταξίδι είναι μία τεράστια καλλιτεχνική απάντηση: μία πολιτιστική οδύσσεια που υπερβαίνει γεωγραφικές, πολιτικές και γλωσσικές διαφορές για να αφηγηθεί μία νέα ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μας ενώνει – και για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος δε θα ξεχάσει τα εκατομμύρια εκτοπισμένων παιδιών, το καθένα με τη δική του ιστορία, που είναι πιο ευάλωτα από ποτέ εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Ήχοι στο κάστρο: «Μαριγώ και Γιάννος – αέναο πέρασμα»

Date: 28 Aug 2021

Local Start Time: 20:30 / 21:00

Location: Πλατεία Μαβίλη, 21:00 Μουσείο Αργυροτεχνίας - Ιτς Καλέ

Country: Ελλάδα

Εκδήλωση με δελτίο εισόδου
Εξωτερικού Χώρου

https://www.instagram.com/p/CSrcGXwIGk4/

Η Αμάλ θα περάσει το κατώφλι του Ιτς Καλέ αφού περπατήσει μέσα στο κάστρο. Είναι η επίτιμη προσκεκλημένη σε μία μουσική παράσταση η οποία φτιάχτηκε ειδικά για αυτήν.  Το έργο είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό, πολυφωνικό, ηπειρώτικο τραγούδι «Ο Γιάννος και η Μαριγώ», που αποτελεί τη μεταφυσική βάση από τον έρωτα στο θάνατο.

Φυσικά όργανα, ήχοι της πέτρας και του αέρα, σε νέες συνθέσεις οι οποίες μπολιάζονται με το σύγχρονο χορό σε μια ενιαία δραματουργία. Την σύνθεση και επιμέλεια του έργου υπογράφει ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος, συμμετέχει ο video artist Κωστής Εμμανουηλίδης, το πολυφωνικό σύνολο Anassa και το σχήμα Alenti. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ – Ακρόπολη Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Ριζόπουλος – σύνθεση & επιμέλεια, κρουστά, τροχοπληκτρόλυρα, τραγούδι, χορός, Παντελής Αγκιστριώτης – λύρα, λαούτο,σχήμα Alenti, Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι, σχήμα Alenti, Γιώργος Πολυχρονιάδης – κοντραμπάσο, σχήμα Alenti, Μαρίνα Λιόντου-Mochament – ούτι, Ξανθούλα Ντακοβάνου – τραγούδι, χορός, Αθηνά Κυρούση-Salvucci – τραγούδι, χορός, Γεωργία Βακάλη – τραγούδι, κρουστά, Ταξιάρχης Βασιλάκος – χορός, τραγούδι, ακορντεόν

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού.

https://www.instagram.com/p/CSuA0dkgFUu/

Ελπίδα. Υπερβολικά ΔΥΝΑΤΗ για να την αγνοήσουμε.

«Ακριβώς επειδή η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη αλλού αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναζωπυρώσουμε τη συζήτηση γύρω από την προσφυγική κρίση και να αλλάξουμε τον τρόπο που τη βλέπουμε. Ναι, οι πρόσφυγες χρειάζονται όντως τρόφιμα και κουβέρτες, αλλά χρειάζονται επίσης αξιοπρέπεια και τη δική τους φωνή. Σκοπός του Ταξιδιού είναι να αναδείξει τις ικανότητες των προσφύγων, όχι μόνο τις δεινές συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει. Η Μικρή Αμάλ έχει ύψος 3,5 μέτρα επειδή θέλουμε ο κόσμος να μεγαλώσει όσο χρειάζεται για να την υποδεχτεί. Θέλουμε να μας εμπνεύσει μεγαλύτερες σκέψεις και ακόμα μεγαλύτερες πράξεις.»

Amir Nizar Zuabi, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ταξιδιού

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.