Skip to main content

BLOGS

Να ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο!

Ετοιμάζουμε βαλίτσες για Σκανδιναβία 



Οι Σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του World Happiness Report 2020 για ακόμη μια φορά, διατηρώντας την παράδοση που θέλει τους κατοίκους τους να είναι μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Δανία είναι οι τρεις χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, η οποία βασίστηκε σε έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Gallup.

Παρά την πανδημία του COVID-19, οι μετρήσεις ως προς τα επίπεδα ευτυχίας των πολιτών του κόσμου δεν φαίνεται να διαφοροποιήθηκαν σημαντικά, ωστόσο αυτό ενδέχεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι οι συνεντεύξεις των συμμετεχόντων της έρευνας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου μόλις κύματος του ιού, την άνοιξη του 2020.

Η Ελβετία ανέβηκε δύο θέσεις από το 2019, για να βρεθεί στην τέταρτη θέση της λίστας, ενώ η Γερμανία ανέβηκε κατά δέκα θέσεις, φτάνοντας στην έβδομη της λίστας για το 2020. Η Νέα Ζηλανδία είναι η μοναδική μη Ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας, μιας που ο Καναδάς βυθίστηκε στη 15 θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι ΗΠΑ από την άλλη βρέθηκαν από τη 19η στην 14η θέση, ενώ φαίνεται πως δεν ήταν μια καλή χρονιά για τη Μεγάλη Βρετανία, που έπεσε από τη 14η στη 18η. Το Ισραήλ στην 11η θέση είναι η δεύτερη πιο υψηλά βαθμολογημένη μη Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ αναφορικά με τις χώρες της Ασίας, η Ταϊβάν που βρίσκεται στη 19η θέση είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα της ανατολικής ηπείρου. Τέλος, η πιο ευτυχισμένη χώρα της Αφρικής, που έφτασε στην 59η θέση στην παγκόσμια κατάταξη είναι η Νιγηρία.

Πηγή: Statista

 Infographic: The Happiest Countries in the World | Statista

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

Προτεινόμενα

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Η αγάπη της στη μόδα, το όνομά της και ο έρωτάς της με τον άντρα της