Skip to main content

BLOGS

Οι αγαπημένες σειρές των 90s για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια

Ποιες είναι οι σειρές των 90s που άφησαν εποχή και βλέπουμε μέχρι και σήμερα; 



Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που προβλήθηκαν οι περισσότερες από αυτές; Οι τηλεοπτικές σειρές των 90s είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες όλων των εποχών κι αυτό αποδεικνύεται φυσικά από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, η νέα γενιά επιλέγει να τις παρακολουθήσει μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες streaming στον κόσμο. Ποιες από αυτές είναι όμως οι πιο αγαπημένες, αυτές που άφησαν εποχή και επηρέασαν την μορφή που έχει η τηλεόραση σήμερα;

Seinfeld (1989–1998)

Η αγαπημένη σειρά του κοινού για το… τίποτα! Ένα από τα καλύτερα και μακροβιότερα sitcoms όλων των εποχών.

Ο Πρίγκιπας του Bel-Air (1990–1996)

Ήσουν καν γεννημένος στα 90s αν δεν ξέρεις απ’ έξω το theme song από τον Πρίγκιπα του Bel-Air; Οι περιπέτειες ενός έφηβου Will Smith στο Bel-Air της California που άφησαν εποχή.

Friends (1994–2004)

https://www.youtube.com/watch?v=hDNNmeeJs1Q

Ίσως το πιο κλασικό sitcom όλων των εποχών, το fan-base του οποίου κοντράρει ευθέως αυτό του Seinfeld. Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ το Friends και όσα μας δίδαξε για τη φιλία, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η νταντά (1993–1999)

Η Fran Fine είναι μια σπιρτόζα και αυθάδης πωλήτρια καλλυντικών που βρίσκει δουλειά ως νταντά των τριών παιδιών ενός πλούσιου χήρου, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο σπίτι της οικογένειας.

Freaks and Geeks (1999–2000)

Το one-hit wonder που διήρκεσε μόλις μία σεζόν, αλλά άφησε εποχή στην κατηγορία του και θεωρείται σήμερα cult classic. Το Freaks and Geeks έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό τους Seth Rogen, Jason Segel και Linda Cardellini.

Sex and the City (1998–2004)

Τέσσερις κολλητές φίλες, μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και μια σειρά από άκρως αποτυχημένα ραντεβού και σχέσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις, να κλάψεις και μετά να ξαναγελάσεις ακόμα περισσότερο, σε μια από τις πιο αγαπημένες γυναικείες, και όχι μόνο φυσικά, σειρές όλων των εποχών.

That '70s Show (1998-2006)

Ένα σόου για τα '70s γυρισμένο στα τιμημένα '90s, μέσα από το οποίο γνωρίσαμε τους αγαπημένους Ashton Kutcher και Mila Kunis

Beverly Hills, 90210 (1990-2000)

Ό,τι και να πούμε για Beverly Hills, 90210 θα είναι πιθανότατα λίγο. Η αγαπημένη teen σειρά που έμεινε στην ιστορία και αποτέλεσε έμπνευση για μετέπειτα κλασικές σειρές όπως οι The O.C.One Tree Hill και Gossip.

Frasier (1993–2004)

Η απίστευτη καθημερινότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού Dr. Frasier Crane, σε μια σειρά που κράτησε το κοινό της για πάνω από μια δεκαετία.

Charmed (1998–2006)

Τρεις αδερφές ανακαλύπτουν μετά τον θάνατο της μητέρας τους ότι είναι παντοδύναμες μάγισσες, στη σειρά φαινόμενο που μας έκανε να ντυνόμαστε μαγισσούλες τις Απόκριες (και όχι μόνο) στα παιδικά μας χρόνια.

Twin Peaks (1990–1991)

Το απόλυτο μείγμα horror και drama των 90s, στην αγαπημένη σειρά δια χειρός David Lynch μας κάνει να αναρωτιόμαστε ακόμα ποιος σκότωσε τη Laura Palmer.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός