Ο σκοτεινός κόσμος του Netflix και της Amazon μέσα από τα μάτια των εργαζομένων στα set των αγαπημένων σας σειρών και ταινιών

Δεν είναι όλα όσο λαμπερά φαίνονται στις χολυγουντιανές παραγωγές τηλεοπτικών σειρών και ταινιών 

Ναταλία Πετρίτη

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίζονται στις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες από τα στούντιο του Netflix και της Amazon φαίνεται πως φέρνουν στην επιφάνεια οι ίδιοι οι εργαζόμενοί τους και, αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς αναλογιζόμενος τα έσοδα των εταιριών-κολοσσών, δεν είναι διόλου καλές.

Αντιμετωπίζοντας εργάσιμες ημέρες με μίνιμουμ 12ωρα γυρίσματα και αναγκασμένοι να αναβάλουν τα γεύματα, ακόμη και τις επισκέψεις τους στην τουαλέτα, οι εργαζόμενοι των δύο μεγάλων στούντιο, αλλά και άλλων πολλών όπως της Apple και Hulu, βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής στον χώρο του θεάματος ήταν η διεξαγωγή αυτήν την εβδομάδα της μεγαλύτερης απεργίας του κλάδου την τελευταία δεκαετία, οποία όπως μετέδωσε ο Αμερικανικός τύπος «παραλίγο να κλείσει το Hollywood». Οι εργαζόμενοι των κινηματογραφικών στούντιο, μάλιστα, έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και ένα συγκλονιστικό βίντεο όπου περιγράφονται οι συνθήκες εργασίας τους.

Εμείς το παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχοντας πάντα στο νου ότι πίσω από τον λαμπερό κόσμο του θεάματος υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι διεκδικούν τα βασικά τους δικαιώματα σε έναν αγώνα δίκαιο και απαραίτητο.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares