Skip to main content

BLOGS

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μη με λένε “Ross” όταν γίνω 60 ετών» David Schwimmer

Ένα από τα πιο αγαπημένα «Φιλαράκια» γίνεται 56 ετών κι έτσι έχει άλλα τέσσερα χρόνια για να πετύχει τον στόχο του



Ο Ντέιβιντ Λόρενς Σουίμερ (David Lawrence Schwimmer) γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1966 και είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Περισσότερο γνωστός είναι για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά του NBC, Τα Φιλαράκια, ως Ross Geller, η οποία κράτησε από το 1994 έως το 2004. Ρόλος που του έδωσε βραβείο από τα Screen Actors Guild Awards καθώς και από τα TV Guide Awards, ενώ είχε και πολλές υποψηφιότητες.

Ο Σουίμερ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, κι από την ηλικία των 2, μετακόμισε η οικογένεια του στο Λος Άντζελες. Η υποκριτική του καριέρα ξεκίνησε σε παραστάσεις του Beverly Hills High School. Το 1988, αποφοίτησε από το Northwestern University. Μετά την αποφοίτησή του συνίδρυσε το Lookingglass Theatre Company. Έως και τα τέλη του 1980, ζούσε στο Λος Άντζελες, χωρίς να μπορεί να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Το 1989, συμμετείχε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στη τηλεταινία A Deadly Silence. Μετά ακολούθησαν αρκετοί ρόλοι στην τηλεόραση.

Εκτός από την τηλεόραση έχει συμμετοχές και στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το The Pallbearer (1996), το Kissing a Fool (1998) και το Six Days, Seven Nights (1998). Το 2001, συμμετείχε στη μίνι-σειρά Band of Brothers, ως Χέρμπερτ Σόμπελ. Μετά το τέλος της σειράς Τα Φιλαράκια συμμετείχε σε διάφορες σειρές και ταινίες, ενώ έγινε και ηθοποιός φωνής στη ταινία Μαδαγασκάρη (ταινία). Το 2005, έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, ενώ το 2007 το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το Run Fatboy Run.

https://www.instagram.com/p/CVwr4KVrRuR/

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Μου αρέσει να προκαλώ τον εαυτό μου. Μου αρέσει να μαθαίνω - έτσι μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα και να προσπαθώ να συνεχίσω να μεγαλώνω».

 

«Είστε τόσο καλοί όσο το άθροισμα των κομματιών σας και ένα άτομο δεν μπορεί να είναι ομάδα».

 

«Το να είμαι γενναιόδωρος ή να κάνω πράγματα για τους άλλους πραγματικά με κάνει να νιώθω καλά, επομένως δεν το κάνω γιατί ελπίζω ότι το κάρμα θα μου το ανταποδώσει ή θα ωφεληθώ από αυτό».

 https://www.instagram.com/p/CVlspw3gP1l/

«Έχω βγάλει ένα καλό χρηματικό ποσό. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ τώρα να στηρίξω τη θεατρική μου πορεία και να στηρίξω τους φίλους και την οικογένειά μου, ακόμα είμαι έτοιμος και να επιστρέψω στο σχολείο και να αλλάξω καριέρα».

 

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μη με λένε “Ross” όταν γίνω 60 ετών».

 

«Μερικές φορές ένιωσα ότι η βιομηχανία θεάματος με έχει κατατάξει ως ένα συγκεκριμένο είδος χαρακτήρα. Αλλά νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται πραγματικά είναι ένας ρόλος, ο σωστός ρόλος, για να τον ανακινήσει και να αλλάξει αυτή την αντίληψη».

 https://www.instagram.com/p/B82OxMFlrvo/

«Ξοδεύω τον μισό χρόνο μου απλώς ζώντας τη ζωή μου και τον άλλο μισό αναλύοντάς την».

 

«Είμαι πολύ πιστός στους φίλους μου και αγαπώ πραγματικά τις φιλίες μου».

 

«Μου αρέσει να εξελίσσομαι ως ηθοποιός και αυτό μπορώ να το κάνω παίζοντας μέρη που μου είναι άγνωστα και άβολα».

 https://www.instagram.com/p/CVwzYoDsrrh/

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αισθάνομαι ότι έχω καθήκον να χρησιμοποιήσω την ιδιότητα της διασημότητάς μου με θετικό τρόπο».

 

«Εάν κάποιος δεν πιστεύει αρκετά στο προϊόν σας για να βάλει χρήματα σε αυτό, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείτε πόσο καλό είναι το προϊόν αυτό».

 

«Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να το εκφράζεις είναι σημαντικό. Νομίζω ότι το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι το πραγματικό ταξίδι, για μένα πάντως αυτό ισχύει».

 https://www.instagram.com/p/CVv6dsBrovP/

«Το “Friends”, παρόλο που ήταν η μεγαλύτερη δουλειά που είχα, για μένα στο τέλος της ημέρας, όταν τελείωνε, παρέμενε μια δουλειά».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά