Skip to main content

BLOGS

Πέθανε ο Virgil Abloh, βραβευμένος σχεδιαστής μόδας και συνεργάτης του Kanye West

Ο άκρως επιτυχημένος σχεδιαστής μόδας έφυγε από τη ζωή στα 41 του, έχοντας αντιμετωπίσει μια επιθετική μορφή καρκίνου τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του



Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας, Virgil Abloh, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μια σιωπηλή μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου. Ο Abloh ήταν μόλις 41 ετών.

Γεννημένος στο Rockford του Illinois από γονείς μετανάστες από τη Γκάνα, ο Abloh αποφοίτησε από το University of Wisconsin–Madison με Bachelor πολιτικου μηχανικού για να συνεχίσει με ένα Master αρχιτεκτονικής στο Illinois Institute of Technology. Όσο ο ίδιος εργαζόταν σε ένα κατάστημα με φωτοτυπίες στο Chicago, ο Abloh γνώρισε τον rapper Kanye West, με τον οποίο ξεκίνησε αμέσως να κάνει παρέα και να συνεργάζεται. Οι δυο τους έκαναν πρακτική άσκηση στο οίκο Fendi το 2009, ενώ ο Kanye West  προσέλαβε τον Abloh ως creative director του πρακτορείου του, DONDA.

Ο Abloh υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από το artwork πολλών από τους δίσκους του West, όπως τα My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Watch the Throne και Yeezus. Δούλεψε επίσης για το stage design στη συνεργασία των Kanye West και JAY-Z για την “Watch the Throne Tour”, ενώ σχεδίασε επίσης το merchandise που πουλούσε ο West εκείνη την περίοδο.

Το 2013, ο Abloh μετακόμισε στο Μιλάνο για να ξεκινήσει το πρώτο του και άκρως επιτυχημένο διεθνώς fashion house, Off/White. Το high-end streetwear brand έγινε αμέσως δημοφιλές για τη χρήση φερμουάρ, zip-ties και άλλων υλικών, αλλά και για τις συνεργασίες του με εταιρίες όπως οι Nike και IKEA.

Το 2018, ο Abloh έγινε ο artistic director της σειράς ανδρικών ρούχων του brand Louis Vuitton, γεγονός που τον έκανε τον πρώτο άνδρα Αφρικανικής καταγωγής που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση. Στην πρώτη επίδειξη μόδας του Abloh για τον οίκο συμμετείχαν πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως οι Kid Cudi, Playboi Carti και Dev Hynes.

Ο Abloh συνέχισε ακόμη και μετά την ίδρυση της δικής του σειράς ρούχων και τη συνεργασία του με την εταιρία Louis Vuitton να εμπλέκεται στα μουσικά. Ο ίδιος σχεδίασε τα album covers καλλιτεχνών όπως οι A$AP Rocky, Lil Uzi Vert και Pop Smoke. Επιπλέον ήταν επιτυχημένος DJ και παρουσίασε για ένα διάστημα μια ραδιοφωνική εκπομπή στην Apple Music.

Για να τον τιμήσει, ο Kanye West ερμήνευσε στη μνήμη του το κομμάτι της Adele, “Easy On Me” στο τελευταίο του Sunday Service.

https://youtu.be/XqLyVtwWF7I

https://www.instagram.com/p/CW1FDd4oXan/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/74583-pethane-o-virgil-abloh-vravevmenos-sxediastis-modas-kai-synergatis-tou-kanye-west

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30