Skip to main content

BLOGS

31,5 εκατομμύρια δολάρια από την αμοιβή του στο Matrix διέθεσε ο Keanu Reeves στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο ηθοποιός φημολογείται ότι διέθεσε το 70% του συνόλου των απολαβών του για την πρώτη ταινία του επιτυχημένου franchise



Το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του για την πρώτη ταινία Matrix διέθεσε ο Keanu Reeves στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του LADbible, ο Reeves δώρισε σχεδόν το 70% του μισθού του για την ταινία σε ερευνητές που ασχολούνται με την αναζήτηση θεραπείας για τη λευχαιμία. Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε περίπου 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τον οποίο ο δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε στην δωρεά αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, η νεότερη αδερφή του, Kim, μαχόταν την ασθένεια, με την οποία είχε διαγνωσθεί το 1991.

Οι προσπάθειες του Reeves να συγκεντρώσει χρήματα για σχετικές έρευνες συνεχίστηκε ακόμη και όταν η αδερφή του είχε θεραπευθεί από τη λευχαιμία, με τον ίδιο μάλιστα να ιδρύει τη δική του σχετική ΜΚΟ.

Ο Reeves αναφέρθηκε στην κίνησή του αυτή για πρώτη φορά το 2009, σε συνέντευξή του με το Ladies Home Journal. «Έχω έναν ιδιωτικό οργανισμό που λειτουργεί εδώ και πέντε-έξι χρόνια και σκοπός του είναι η παροχή βοήθειας σε δύο παιδικά νοσοκομεία, αλλά και στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου», ανέφερε τότε ο ηθοποιός. 

Το 2020, ο Reeves είχε δημοπρατήσει μια 15λεπτη συνάντηση-ραντεβού με τον ίδιο μέσω Zoom, με τα έσοδά της να διατίθενται στο πρόγραμμα για τον παιδικό καρκίνο του Camp Rainbow Gold.

Ο ίδιος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο Matrix Resurrections, την τέταρτη ταινία του επικού sci-fi franchise, μετά το Matrix Revolutions του 2003.

https://youtu.be/9ix7TUGVYIo

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/news/74926-31-5-ekatommyria-dolaria-apo-tin-amoivi-tou-sto-matrix-diethese-o-keanu-reeves-stin-erevna-gia-ti-therapeia-tou-karkinou

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;