Skip to main content

BLOGS

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα - Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας» της Ελισάβετ Φιλιππούλη

Η Brainfood Εκδοτική και οι Εκδόσεις Floral Books σας προσκαλούν την 15η Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης



Η Brainfood Εκδοτική και οι Εκδόσεις Floral Books, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Ελισάβετ Φιλιππούλη, Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας, σας προσκαλούν την 15η Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742), σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Μήνα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, η ηθοποιός και παραγωγός Μιμή Ντενίση, η οικονομολόγος Βίκυ Πράις, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελισάβετ Φιλιππούλη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο της κυρίας Ελισάβετ Φιλιππούλη, Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας, αποτελεί μια συλλογή πρωτότυπων επιστολών καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο, ένα συλλογικό έργο που έχει στόχο να δώσει κίνητρο και δύναμη σε άλλες γυναίκες να διεκδικούν άφοβα τα δικαιώματα και τους στόχους τους.

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ’ ένα είδος «συλλογικής φωνής» για κοινωνικά ζητήματα όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, το ΛΟΑΤ κίνημα, η βία κατά των γυναικών και ο ρατσισμός, η πανδημία της COVID-19.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος μας αιμορραγεί και οι κοινωνίες μας βιώνουν συθέμελες αλλαγές, οι γυναίκες πληρώνουν βαρύ τίμημα σε ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε να αφουγκραστούμε και να στηρίξουμε η μια την άλλη και να παρουμε στα χέρια μας τη ‘’μεγάλη επανεκκίνηση’’ του κόσμου μας».
- Ελισάβετ Φιλιππούλη

«Το βιβλίο "From women to the world" είναι ένα ανεκτίμητο δώρο προς όλες τις γυναίκες του κόσμου που βιώνουν τη βία και τον αποκλεισμό και μαζί μία πράξη αφύπνισης προς την παγκόσμια κοινότητα να συνειδητοποιήσει τις βαριές της ευθύνες. Η συμμετοχή μου σε αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής στις "αόρατες" γυναίκες με τις οποίες διασταυρώθηκα στη ζωή μου και σε όλες εκείνες που θα δουν τους εαυτούς τους να καθρεφτίζονται σε αυτές. Παράλληλα αποτελεί και ένα εκ βαθέων κάλεσμα για μία προσωπική και κοινωνική επανάσταση με στόχο την ουσιαστική ενδυνάμωση και τις ίσες ευκαιρίες. Ήταν τιμή μου». 
- Σία Κοσιώνη

 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Apivita.

Για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαραίτητη και η έγκαιρη επιβεβαίωση της συμμετοχή σας.


RSVP: Ιωάννης Κοροβέσης, τηλ: 6947271923,
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το ίδιο βράδυ, σας περιμένουμε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του

Sebastian Böttcher «Οι Γυναίκες για τις Ανθρώπινες Αξίες»,

εμπνευσμένη από το βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα».

Για τα εγκαίνια της έκθεσης σας περιμένουμε στις 15 Μαρτίου 2022, στις 19:00, στην γκαλερί του St. George Lycabettus Hotel, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 106 75

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός