Skip to main content

BLOGS

Το πρώτο τρέιλερ του «Where The Crawdads Sing/Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες» είναι γεγονός

Απολαύστε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Where The Crawdads Sing/Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες» με τη Reese Whitherspoon στην παραγωγή και την Daisy Edgar-Jones   



Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;
Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ' τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ' όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ' το χωριό γοητεύονται απ' την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο.
Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ' τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.
«Η Κάια άφησε το περιοδικό στα πόδια της με το μυαλό της να ταξιδεύει σαν τα σύννεφα. Κάποια θηλυκά έντομα τρώνε το ταίρι τους, μητέρες από την οικογένεια των θηλαστικών εγκαταλείπουν τα μικρά τους λόγω του μεγάλου στρες, πολλά αρσενικά βρίσκουν ριψοκίνδυνους ή πανούργους τρόπους ώστε το σπέρμα τους να επικρατήσει των ανταγωνιστών τους. Τίποτα δεν είναι υπερβολικά απρεπές εφόσον βοηθάει να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής. Η Κάια ήξερε πως αυτό δεν αποτελούσε κάποια σκοτεινή πλευρά της Φύσης· ήταν απλώς επινοητικοί τρόποι να τα βγάζεις πέρα όταν όλα είναι εναντίον σου. Και με τους ανθρώπους, το πράγμα σίγουρα πήγαινε ακόμα πιο μακριά». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου – που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δώμα, σε μετάφραση Μαργαρίτας Ζαχαριάδου).

Η πρώτη ματιά στη λογοτεχνική προσαρμογή προέρχεται από το Vanity Fair, με φωτογραφίες των Dickinson, Smith και Edgar-Jones, και περισσότερα μέλη του καστ να εμφανίζονται.

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα πίσω από το "Where The Crawdads Sing" είναι η Ρις Γουίδερσπουν: η ηθοποιός και παραγωγός έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να επιλέγει μυθιστορήματα για κινηματογραφική ή τηλεοπτική διασκευή. Η Γουίδερσπουν επέλεξε το βιβλίο ως μέρος της Λέσχης Βιβλίου Hello Sunshine το 2018, έτσι η ταινία τώρα εντάσσεται στη μακρά σειρά έργων που υποστήριξε η Γουίδερσπουν πριν τη συγκεκριμένη προσαρμογή, όπως τα «Eleanor Oliphant is Completely Fine», «Big Little Lies» και «Little Φωτιές παντού».

Όσο για το συγκεκριμένο έργο, η Witherspoon είπε στο Vanity Fair:

«Διάβασα αυτό το μυθιστόρημα πιθανώς σε μια μέρα, ίσως σε δύο μέρες. Απλώς δεν μπορούσα να το αφήσω. Ερωτεύτηκα την Kya ως κεντρικό ήρωα, ως ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει σε αυτή την πολύ αγροτική περιοχή, που την αποφεύγει η κοινωνία, και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να σώσει τον εαυτό της, απλώς να επιβιώσει. Και με τον τρόπο που η Delia Owens έγραψε αυτό το βιβλίο με τέτοια αυθεντικότητα, θα μπορούσες να πεις ότι μεγάλωσε πραγματικά σε αυτό το μέρος. Εκτιμούσε πραγματικά τη φύση γύρω της. Το βιβλίο είναι ένα γράμμα αγάπης για το μεγάλωμα στο Νότο, το οποίο για μένα είχε μεγάλη απήχηση επειδή μεγάλωσα στη Νέα Ορλεάνη και στο Νάσβιλ».

where-the-crawdads-sing-b

Μαζί με τους παραγωγούς Elizabeth Gabler και Lauren Neustadter, η Witherspoon βρήκε για σεναριογράφο τη Lucy Alibar, την υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφο πίσω από το Beasts of the Southern Wild. Σκηνοθέτης θα είναι η Olivia Newman, της οποίας η πρώτη ταινία First Match πήρε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ κινηματογράφου SXSW 2018. Η ταινία ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι που μεγάλωσε στο σύστημα αναδοχής καθώς ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της πυγμαχίας. Αν και δεν έχει πολλά κοινά με το "Crawdads" στην επιφάνεια, η Newman εξήγησε:

«Και οι δύο αυτές ταινίες αφορούν κορίτσια που αντιμετωπίζουν απίστευτες πιθανότητες, που μεγαλώνουν σε πολύ εχθρικά περιβάλλοντα...και ανακαλύπτουν μια απίστευτη δεξιότητα που τα βοηθά να επιβιώσουν».

Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, οι δημιουργικοί πήγαν αμέσως στην Έντγκαρ-Τζόουνς, που γνώρισε πρόσφατα τη φήμη με τη μεγάλη επιτυχία της σειράς της Hulu, Normal People. Η Γουίδερσπουν σχολίασε:

«Η Daisy είναι απλώς ένα ταλέντο που εμφανίζεται μια φορά στη ζωή. Είναι με απλά λόγια ένας άνθρωπος με βαθιά συναισθήματα, με αισθήματα που μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί σε τόσους πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά νιώθεις την ευαλώτητα και την αγριότητά της σε αυτή την ερμηνεία».

where-the-crawdads-sing-d

Όσο για την ίδια την Έντγκαρ-Τζόουνς, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τον ρόλο, λέγοντας: «[Η Kya] έχει τόση εσωτερική δύναμη που θα ήθελα πολύ να έχω κι εγώ την ίδια δύναμη. Είναι περίπλοκη, ελαττωματική, λαμπρή...και επιβιώνει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες».

Το "Where The Crawdads Sing" θα κάνει το ντεμπούτο του στις αίθουσες στις 22 Ιουλίου 2022

‘Where the Crawdads Sing’: Your First Look at the Lush Adaptation | Vanity Fair

Where The Crawdads Sing First Look: Daisy Edgar-Jones Swoons In The Adaptation Of The Bestseller (slashfilm.com)

Βρείτε το βιβλίο στα ελληνικά και τα αγγλικά εδώ:

Where the Crawdads Sing - Book Odyssey

Where the Crawdads Sing - Book Odyssey

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες - Book Odyssey

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

BLOGS

Τι έρχεται στο Netflix τον Μάιο και η επιστροφή του «Maestro»

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται στο Netflix στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλες πρωτότυπες σειρές και ταινίες. 

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!